Pendelplog

Een nieuwe job, dat vraagt om nieuwe routines. Of toch om een grondige herziening van de vorige. Hoe ik een gemiddelde werkdag beleef, toon ik jullie in onderstaande plog.

Go go!

6:59


Ik ben enorm blij met mijn nieuwe functie, elke dag opnieuw. Maar wanneer de wekker afloopt vloek ik toch even omdat er nog een 6 voor staat. Die kop koffie komt me dus ruimschoots van pas wanneer ik mijn cornflakes naar binnen lepel, al geniet ik stiekem wel van de vroege zonnestralen die op mijn kommetje vallen. Van zelfgemaakte granola is hier in de verste verte trouwens geen sprake: om 7 uur 's morgens primeren functionaliteit en tempo.

7:32


Ik nestel me tussen mijn pendelvrienden op de trein, start mijn playlist en neem mijn boek uit mijn tas. Eva Daelemans Factor 25 blijkt prima treinlectuur, die bij momenten grappig herkenbaar, maar soms ook een tikje dramatisch is. Maar toch: leest als een - pun intended - trein!

Op muziekvlak liep ik de laatste jaren trouwens enorm achter, en daar wilde ik dringend verandering in brengen. Eindelijk kwam dat Spotify-abonnement er, en ik heb het me nog geen seconde beklaagd. Heerlijk, dat genieten van een muziekje terwijl ik door mijn boek blader of wat uit het raam tuur en langzaam wakker word. Nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar die ochtendlijke treinritten hebben best wel charme.

7:46


Hopla, we zijn al in Leuven! Even naar de andere pendelaars zwaaien, en we kunnen weer verder.

Nog een heel eind te gaan voor ik op mijn bestemming aankom, dat wel. Maar toch voelt mijn treinrit niet als tijdsverspilling. Ik lijk zelfs meer tijd te hebben dan toen ik nog op een kwartier rijden van mijn deur werkte. Dat dagelijkse zen-moment in mijn rijdende cocon, het voorbij glijdende landschap en mijn gedachten die intussen zachtjes geordend worden: ik blijk daar echt deugd van te hebben.

8:54


Aan het werk! Vandaag wacht een update van de brochure en powerpoint over de Multilingual Master in Linguistics and Literary Studies (een mond vol, ik weet het) op mij. Sleutelen aan de lay-out, de juiste formulering bedenken en geschikte kanalen zoeken om dat alles te verspreiden: ik doe dat echt graag.

12:46


Het is een mooie lentedag die de campus helemaal doet opleven. Zeker met de 12-urenloop die in volle gang is. Achterwaarts lopen, lopen met een plateau en de geblinddoekte toer passeerden al de revue, maar op de naaktronde is het helaas nog wachten tot 18u ;-)

13:02


Ik besluit zelf ook even wat zon op te zoeken en nestel me bij de buren van de ULB. Niet dat het Franstalige gras aan de overkant veel groener of zachter is, maar het is er wel een pak rustiger. Ideaal om wat op mijn broodje te sabbelen en naar mijn frisbeeënde medemens te kijken.

18:18


De namiddag vliegt voorbij (getuige het gebrek aan foto's) en opeens bevind ik me op een terras in Leuven. Aperitivo baby! En ook snel een hapje eten, want om 20u verwacht Els De Schepper ons in de schouwburg.

19:42


Toch mooi he, daar in Leuven? (niet echt gepast voor een VUB'er om dat te zeggen, maar toch is het waar.)

19:50


We zitten klaar voor Els, en nemen ons alvast voor om de volgende keer geen plaatsen meer op het vierde balkon te reserveren. Hoog en droog, dat wel, maar veel te ver van het podium. De voorstelling zelf was trouwens best amusant, maar zakte halverwege nogal in elkaar door een extreem langgerekte publieksscène. Verder een prima avond!

22:58


Nog even in de zetel ploffen, en dan is het onherroepelijk bedtijd. Dat vroege opstaan is op zich niet zo'n vreselijke opgave, maar op tijd gaan slapen des te meer. Altijd vind ik wel een hoop dingen die ik graag nog wil doen/lezen/bekijken/oplossen, waardoor ik vaak te laat in mijn bed lig en 's ochtends knikkebollend op de trein zit. Tips om me op tijd in mijn nest te loodsen zijn bijgevolg altijd welkom!

En wie weet word ik, als ik mijn slaapregime flink aanhoud, wel zo'n echt ochtendmens dat snel nog even een work-out en zonnegroet doet voor ze aan de dag begint? Ik zou graag willen weten hoe dat voelt, 's ochtends echt wakker zijn. Mogelijk duurt dat nog 100 jaar, maar als het zover is, weet ik het zeker te zeggen.

Zijn jullie ook (gedwongen) vroege vogels? Of ben je een trots lid van de club der nachtuilen?

0 Comments