Oe is 't? // April

April was plezant, want voor het eerst in jaren had ik nog eens paasvakantie. O, en ik veranderde van job, dat ook. Een goedgevulde maand dus, met afwisselend zon en wolken. Helemaal conform het weerbericht, zo ben ik.

instagram.com/chezmademoisellejulie

1. Parijs


Ik startte m'n paasvakantie met vier dagen Parijs. Op mijn eentje, net zoals eerder in Londen. Hoe ik dat allemaal beleefde, lees je hier.

2. Pret in eigen landOmdat het niet alle dagen Parijs en flaneren langs chique boulevards kan zijn, werden er ook wat uitstapjes in eigen land afgewerkt, waaronder een bloesemwandeling in Borgloon en beesten spotten in Pairi Daiza. Het bloesemseizoen mag intussen dan wel op z'n einde lopen, een wandeling doorheen het glooiende Limburgse landschap is eigenlijk altijd een aanrader. Zeker als je weet dat het fameuze doorkijkkerkje in Borgloon recent nog door The Guardian tot beste plaats in België verkozen werd. Pairi Daiza vond ik ook de moeite waard, maar door de enthousiaste verhalen van iedereen die er al heenging waren mijn verwachtingen duidelijk iets te hooggespannen. Een heel mooi park, dat zeker, maar niet zo overweldigend als ik dacht dat het zou zijn.

3. Pasen in Hakendover


In Hakendover, een deelgemeente van Tienen, vieren ze Pasen op een heel speciale manier. Op Paasmaandag trekt een heuse paardenprocessie door de velden, terwijl  je de dagen ervoor op bezoek kan bij de vele gelegenheidscafés in het dorp en wat centjes kan schuiven in het lunapark. Iedereen die wil kan zijn garage, kelder, living of andere vrije ruimte openstellen om er een aantal dagen lang gelegenheidscafé te houden. Ik beleefde er een zeer boeiende avond in aangenaam gezelschap en schreef er dit artikel voor burgerbeweging OpgewekTienen over.

4. Nergens beter dan thuis


Halverwege april startte ik een nieuwe job aan de VUB, het oord waar ik in het verleden al een flink aantal jaren heb doorgebracht. Omdat ik vind dat er daar altijd nog een aantal bij kunnen, was ik zeer blij om te horen dat de Faculteit Letteren & Wijsbegeerte een plaats in de aanbieding had. Na ruim twee weken ben ik nog steeds zeer tevreden met de switch en met de mentale rust die ik terugvond, al is het verdomd vroeg opstaan om dagelijks de pendeltrein naar Brussel te nemen. Hoe ik dat precies aanpak zonder me elke ochtend zwaar te overslapen, vertel ik wel eens in een volgende blogpost.

5. Fine dining


Geen maand zonder lekker eten, dat hebben jullie inmiddels wel door. Uitschieters in april waren de Holy Food Market en Otomat (beide in Gent) en Melchior in Tienen.

De Holy Food Market vond ik knap gedaan, maar erg druk en rumoerig. Ideaal dus om een aperitief met wat hapjes te nuttigen, maar voor een rustig diner ga je beter ergens anders. Zoals naar de Otomat bijvoorbeeld, waar je heel originele pizza's (asperges, iemand?) met bijpassende bieren kan proeven. En als 't van beer & food is, ben ik er natuurlijk als de kippen bij :-)

Ook Melchior in Tienen was een zeer aangename ervaring, met hoogstaande gerechten op tafel en tegelijk een heel ontspannen sfeer in de zaal. Geweldige combinatie als je 't mij vraagt, en een mooie aanwinst voor Tienen. Ons zien ze er zeker nog terug!

Mei wordt ongetwijfeld ook plezant, daar ben ik van overtuigd. Ik ben mijn agenda alvast aan het volpleuren met etentjes, optredens en after work drinks, dus dat komt helemaal snor. O en, beste lente, jij mag je gezicht ook nog eens tonen. Dat zou ik fijn vinden. Dank alvast!

0 Comments