25 food vragen tag

Onlangs botste ik in de archieven van groene lifestyleblog De Groene Meisjes op de 25 food vragen tag. Omdat ik niet vies ben van een lijstje meer of minder en omdat ik een lekker bordje eten wel kan appreciëren, vulde ik 'm met plezier in.

Altijd al willen weten welke gekke eetgewoontes die Julie zo allemaal heeft? Grijp dan hier uw kans om mee te lezen!

Wat is je favoriete ontbijt?

Een uitgebreid Engels ontbijt met spek, eitjes, bonen, toast,... Het hele assortiment, kom maar op! Niet om elke dag te eten natuurlijk, maar als de gelegenheid zich voordoet zeg ik geen nee ;-)

Hoe drink je je koffie?


Vaak is dat zelf opgegoten filterkoffie: ik kook wat water, zet zo'n plastieken filterhouder op mijn tas, doe er een filter met koffie in en overgiet het geheel met het warme water. Om het écht volgens de regels van de kunst te doen mag het water eigenlijk enkel traag druppelen, maar daar ontbreekt me het geduld wat voor. Ook al is filterkoffie de grootst mogelijke cultuurshock voor mijn mediterraanse medemens, ik kan echt genieten van zo'n dampende tas. Geef mij nog een weekendkrant en een koekje erbij en je hoort me minstens een uur niet meer.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Eigenlijk doe ik dat heel weinig, belegde broodjes eten. Maar de combinatie van tomatentapenade, chorizo, zongedroogde tomaten, parmezaan en rucola vind ik doorgaans zeer te pruimen.

Soep of salade?

Soep! Met korstjes en croutons, als 't even kan. En met een vers stukje beboterd brood waar ik nog wat peper en zout uit de molen op doe.

Wat is je favoriete kookboek?

Wel, ik heb amper kookboeken omdat ik daar meestal toch maar drie recepten uit maak. En omdat ik al wel eens saus mors als ik in de pot roer, en omdat dichtgeplakte bladen niet zo handig zijn. Google is mijn beste vriend als het op kookinspiratie aankomt: vaak vertrek ik vanuit een bepaald ingrediënt (die halve courgette die dringend op moet, bijvoorbeeld) en klik ik verder totdat ik een tof recept vind. Dat sla ik vervolgens op in mijn receptenfolder, voor als ik nog eens met een halve courgette zit.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?


Nooit meer zoet, zonder twijfel. Ik kan best genieten van een koek of een stuk chocola, maar ik kan dat ook perfect laten liggen. Wanneer ik op restaurant ga, vergeet ik ook meestal dat er zoiets bestaat als een dessertkaart. Maar o wee als je alle appetizers en voorgerechten van het menu zou schrappen :-)

Welke keuken(land) is jouw favoriet?

Italië. De eenvoud van een lekkere pasta met verse ingrediënten, met een fris wijntje erbij, mmmmmmmm...

Wat is je favo foodfilm?

Julie & Julia. Een ontwapenend verhaal over een kokend instituut en haar volgelinge. Het leven zou trouwens maar saai zijn zonder boeuf bourguignon.

Wat is je meest guilty pleasure?

Totaal geen idee. Als ik iets eet, doe ik dat omdat ik daar zin in heb en er van wil genieten. Niks guilty aan volgens mij. Niet dat ik heel de tijd zit te vreten hoor, maar ik vind het zo jammer dat je je over zoveel zaken schuldig lijkt te hoeven voelen. Doe ik niet aan mee.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Voortbordurend op vorige vraag: Jeroen Meus. De man die niet vies is van een stevige klont boter en een flinke snuif zout. Want als je iets doet, kan je het maar beter goed en met veel goesting doen.

Thuis koken of uit eten gaan?

Uit eten gaan. Ik kan er best van genieten om thuis in de potten te roeren (als ik mij niet moet haasten om ergens op tijd te zijn en heel de avond tijd heb), maar op restaurant gaan is toch altijd een verre overtreffende trap van wat ik doorgaans op de bordjes keil. Enfin, dat is toch de bedoeling van een restaurantbezoek, vind ik. Anders stap ik teleurgesteld buiten.

High end of Low profile?

Doe maar high end. Zou ik vroeger nooit gezegd hebben, maar de laatste jaren ben ik enorm gaan genieten van gastronomische restaurantervaringen. Heel het plaatje klopt op zo'n moment: de sfeer, de inrichting, de akoestiek, de tafelruimte, de gerechten, de wijnen,... Over elk detail is nagedacht, waardoor zo'n avond echt een aangename belevenis is. En omdat je zoiets niet elke week doet, blijft het toch altijd iets heel speciaals, waardoor je er extra van geniet.

Wat is je lievelingsrestaurant?


Eén favoriet restaurant kiezen? Onmogelijk! Maar ik herinner me wel dat onze ervaring bij One in Roermond enorm de moeite waard was, zeker in combinatie met de overnachting in Het Arresthuis, een voormalige gevangenis. Knap gedaan!

Boodschappen doe ik bij… 

... de Carrefour in Tienen. Want op 500 meter van de deur. Niet echt exotisch, maar vooral zeer gemakkelijk.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb: Geen idee. Ik weet echt niet waar ik zou moeten beginnen :-)

Wat is je favo cocktail?


Dat wisselt wat volgens de seizoenen, maar een goeie bittere Aperol Spritz kan me altijd bekoren. Al ben ik ook benieuwd om de wereld der biercocktails te verkennen, want daar vind je naar het schijnt echte pareltjes in terug.

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

George mag altijd capsules komen leveren. Is eens iets anders dan ze gaan afhalen in de krantenwinkel.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Een goed mes en een degelijk fornuis. De basics dus, want geavanceerde dingen als stoomovens en Green Eggs vind je hier niet terug. Zelfs geen blender of mixer, nu ik erover denk. En een friteuse, dat hebben we ook niet. Maar da's niet erg, want daardoor heb je altijd een excuus hebt om verse frietjes te gaan halen in de frituur ;-)

Mijn favo snack is...

... een garnaalkroket met een schijfje citroen en kort gefrituurde peterselie. Doe daar nog een glas droge witte wijn bij, zet mij ergens op een zonnig terras, en laat mij maar stilletjes genieten.

Wat zit erop jouw pizza?

Frutti di mare, met wat ansjovis en veel look.

Wat lust je echt niet?

Er zijn weinig dingen die ik niet lust ('wandelende vuilbak' is my middle name), maar ingewanden laat ik toch liever aan mij voorbij gaan.

Mijn favoriete foodblog is...

... Lekker en Simpel, omdat deze blog letterlijk doet wat in de naam staat: eenvoudige recepten aanbieden die snel klaar zijn en toch altijd verrassend origineel smaken. Ideaal voor als je niet te veel zin/tijd hebt om te koken, maar toch iets deftigs naar binnen wil spelen.

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is...

... een sprinkhanenbrochette op het Dranouter Festival. Niet slecht, maar wat meer peper en zout kon zeker geen kwaad. Zonder kruiden blijken insecten wat flets uit te vallen, weet ik nu.

Wat staat er op je food bucket list?

© Melchior

Gaan eten in Restaurant Melchior in Tienen. Een nieuwe aanwinst die naar 't schijnt zeer de moeite waard is. Wordt weldra uitgetest!

Ik kan niet leven zonder...

... eten natuurlijk! Maar dat geldt voor iedereen zeker? :-)

Neem de tag gerust over als je wil, en laat het dan meteen even weten in de comments. Dan komen we lezen welke jouw gekke eetgewoontes zoal zijn. Smakelijk!

0 Comments