Oe is 't? // Januari

Februari is al bijna halfweg, maar toch blik ik graag nog even terug op januari. Toen ik door mijn foto's van afgelopen maand bladerde, merkte ik dat heerlijke maaltijden en lekkere dranken opnieuw de hoofdmoot van mijn bestaan uitmaakten. O verrassing :-) Dus doop ik de januari-editie toch gewoon om tot culinair exemplaar?

instagram.com/chezmademoisellejulie

Bij deze neem ik jullie mee langs al het lekkers dat de voorbije maand op mijn bordje belandde. Servet in de aanslag? Go!

Mexicaanse groentenschotel...


... met de lekkerste pikante worst ooit. Ik mocht dit heerlijke gerecht proeven op uitnodiging van Pieter van Pasado Catering, en raakte helemaal in de ban van het concept van deze kokende en rondreizende socioloog. In deze blogpost lees je er alles over.

67 Gin


Deze gin, die ik in november op de Jax Press Days kreeg, stond al die tijd vriendelijk te lonken in de barkast. Op een vrijdagavond na een hectische week zag ik het perfecte moment om de 67 Gin eindelijk eens te proeven. Floraal en verfrissend, en tegelijk een steun aan een goed doel ook. Met die kennis in mijn achterhoofd offer ik me met plezier op om een extra voorraad in te slaan :-)

Warme choco


Niets kan tegen een lekkere warme choco op, toch? Zeker na een stevige winterwandeling. Bekentenis: voor deze choco ging ik eerst met opzet wandelen, opdat ie nog lekkerder zou smaken. Missie meer dan geslaagd!

Viskes


Eind januari namen we afscheid van een sympathieke collega op het werk, maar niet zonder daar een afscheidsetentje tegenaan te gooien. Blijkt dat er zich onder mijn bureaugenoten ware culinaire talenten ontpoppen, een vaststelling die ik alleen maar kan toejuichen.

Noedelsoep en wijn


Dat ik onlangs Gent onveilig maakte op projectmatige basis kon je hier al lezen, maar dat ik er tegelijk zeer smaakvolle momenten beleefde vermeld ik nog eens met plezier. Op zoek naar wat lekkers in de Arteveldestad? Bestel dan een dampende kom noedelsoep bij Yaki Noodle Bar en spoel nadien door met een wijntje bij Ona. Perfecte combinatie voor al uw koude winteravonden.

Intussen is februari ook al flink op gang getrokken, wat me alvast een kaasburger in een woon- en zorgcentrum en een thuiswerkdag met fleecepantoffels opleverde. Oh, en een verjaardagsdiner met overnachting in Brussel, dat staat ook nog op de planning. Ik vind dat echt tof eigenlijk, op hotel gaan. Yes, een nieuwe hobby gevonden :-)

Jullie nog grootste plannen voor februari? Of nog volop aan het nagenieten van een fantastische januarimaand? Shoot!

0 Comments