48 uur in Gent

Een paar dagen geleden mocht ik voor het werk een opleiding project management volgen in Gent. Omdat ik graag in Gent kom en er ook graag blijf, en omdat ik vooral geen zin had in mijn gebruikelijke spurt naar het Sint-Pietersstation (mispakken jullie je ook altijd aan die afstand?), trakteerde ik mezelf met plezier op een hotel.

De keerzijde van zo'n plan is natuurlijk wel dat je dan 's avonds de trein nog moet nemen om neer te strijken in je hotel. Maar persoonlijk vind ik dat pakken aangenamer dan 's morgens vroeg, dus wat mij betreft geen klachten op dat vlak. Boekje lezen, wat muziek luisteren, de schoonheid van Brussel-Noord bewonderen, en voor je het weet ben je op je bestemming. O, wat hou ik van rechtstreekse treinen.


Mijn eindbestemming was trouwens de Ibis aan Sint-Baafs, die intussen blijkbaar Cathedral heet. Klinkt fancy, niet?

Over de fanciness van de gemiddelde Ibis-kamer ga ik verder niet uitweiden, maar voor mij doen die dingen prima waar ze voor gemaakt zijn: me een bed, badkamer en ontbijt verschaffen. Van dat laatste heb ik helaas geen foto's gemaakt (valt het op dat ik geen ochtendmens ben? ;-)), maar ik vond het dik oké. Veel verse producten, in tegenstelling tot de typische confituur- en boterkuipjes die ik verwachtte. Er stond zelfs een pannenkoekenmachien, hoera!


Van de opleiding zelf heb ik ook geen foto's gemaakt, omdat ik vreesde voor al te veel gefrons bij mijn medecursisten. Maar kijk, het was een boeiende tweedaagse op een erg knappe locatie: Askit/De Brouwerij in de buurt van de Centrale. Het ideale adres voor al uw feesten en vergaderingen! :-)

Op de terugweg na dag 1 maakte ik onderstaande foto. Gent bij valavond, da's precies behoorlijk feeëriek.


Het verdere verloop van de avond kan je allicht al raden: van al dat nadenken over project management kreeg ik uiteraard honger. Dus begaf ik me zeer dynamisch en sprintgewijs (Agile-grapje voor de ingewijden, ha ha) richting Yaki Noodle Bar, waar ik uit complete gulzigheid mijn tong verbrandde aan een kom dampende soep. Gelukkig had ik Chinees bier voorhanden om te blussen.


Om mijn brandwonden nog wat verder te behandelen verplaatste ik me nadien naar wijnbar Ona, waar ik met een oud-collega had afgesproken. Ona was volgens haar een plek die echt bij mij paste, en ja hoor, ze had het helemaal goed. Sympathieke uitbaters die je met kennis van zaken een wijn voorstellen zonder je het gevoel te geven dat je een onwetende kluns bent: perfect zo. De topper van de avond? Miroirs, een heerlijke Bulgaarse chardonnay.


En zo zag het er by night uit, toen ik terugwandelde naar mijn hotel. Vreemd eigenlijk dat er zo veel commotie was rond de nieuwe stadshal toen ie gebouwd werd, want mij lijkt het alvast een staaltje mooi geïntegreerde moderne architectuur. En daarbij, er kunnen toch nooit genoeg locaties zijn om mensen samen te brengen voor (Gentse) feesten allerhande?


Na opnieuw een rijkelijk ontbijt stortte ik me op dag 2 van de cursus, wat me tegen de late namiddag toch wat deed duizelen. Niet dat dat iets met mijn avondlijke avonturen in Gent te maken had (ik lag mooi op tijd in mijn bedje), maar meer met de techniciteit van het laatste blok van de cursus (hoera voor boekhouden en bedrijfsprocessen). Technisch of niet, ik heb toch maar mooi wat inzicht verworven in de duidelijk zeer uitgebreide wereld van het project management. Eindelijk breekt het angstzweet me niet meer uit wanneer iemand het over PRINCE2 of PMBOK heeft, en dat op zich vind ik al bewonderenswaardig.

 

Zoals het een ware studax betaamt, nam ik op de trein terug naar huis mijn cursus nog even door. Want dat stuk over Agile, daar heb ik toch nog wat bijscholing voor nodig :-)

Mogen jullie ook af en toe een opleiding volgen voor het werk? Of ga je soms op congres naar het buitenland? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

0 Comments