Oe is 't? // April

April is een heerlijke maand: jong, fris en overgoten met een stevige scheut lente. Hoewel het dit jaar lang wachten was op dat laatste. Gelukkig hield dat weerkundig feit me niet tegen om opnieuw massa's pret te beleven. Kijk maar mee!

instagram.com/chezmademoisellejulie

GEZIEN: Leuven door een smartphonelens


Afgelopen weekend nam ik deel aan een workshop smartphonefotografie in Museum M in Leuven. Zeer interessant, omdat je je smartphone bijna altijd bij je hebt en daardoor het ideale instrument in handen hebt om een snapshot te maken. Door een aantal tips & tricks toe te passen, kom je trouwens al een heel eind. Verslag volgt!

GEHOORD: Calexico


De ene maand zie ik geen concertzaal van de binnenkant, de andere maand stapelen de optredens zich op. April was er eentje in de tweede categorie, en dat vind ik zeer leuk. Calexico in Het Depot kon me helemaal bekoren: altijd als ik hun muziek hoor krijg ik spontaan zin om op vakantie te vertrekken. Laat die palmbomen maar komen!

GEPROEFD: heerlijke bieren


Op proefvlak val ik duidelijk in herhaling ten opzichte van maart, maar dat heeft een goede reden. Ik mocht afgelopen maand naar de Beer versus Wine Battle bij Brouwerij Huyghe, en ontdekte de wondere wereld van foodpairing met bier. Mijn verslag van de battle vind je hier.

GEROKEN: bloemen


April = lente = bloemen = heerlijke geuren. Niet alleen in mijn tuin, maar ook in het geweldige Hallerbos. Blijkbaar was het dit jaar een gigantische hype om er te gaan wandelen, waardoor ik zonder het te beseffen even de hipster heb uitgehangen op een zondagochtend begin april. Maar maak je verder geen zorgen, ik ben inmiddels weer helemaal de oude.

GEVOELD: mijn beentjes


Ik ben al maanden flink aan het rondlopen met mijn nieuwe schoenen in een poging om de kaap van 10 kilometer te ronden. Afgelopen week ben ik zelfs 's ochtends gaan lopen, veel gekker moet het dus niet worden. Gelukkig beginnen mijn inspanningen te lonen, want dit weekend heb ik er een goeie 9 kilometer uitgeperst. We zijn er bijna, komt helemaal goed!

Mei wordt volgens mijn verwachtingen een mooie maand. Eerst twee weken vakantie en dan starten in een nieuwe job, ik denk dat dat wel kan tellen qua vooruitzichten. Avanti!

Wat gaan jullie zoal doen in mei?

0 Comments