Oe is 't? // Maart

Maart zit erop! Al een kleine week eigenlijk, maar toch vind ik dat een maandoverzicht er nog wel even bij kan. Het was een maand die ons allemaal stevig door elkaar schudde, maar die daarnaast ook een sporadisch zonnig moment bood. Willen we dat afspreken?

instagram.com/chezmademoisellejulie

GEZIEN: Berlijn


Als mensen je vragen of je zin hebt om mee te gaan naar Berlijn, dan zeg je toch geen nee zeker? Van mijn driedaagse trip in de Duitse hoofdstad onthou ik vooral dat je enorm creatief kan omspringen met historische ruimtes en dat je uit de restanten van een niet altijd zo fraai verleden toch zeer inspirerende dingen kan ontwikkelen. Het uitgebreide verslag van mijn Berlijntrip lees je hier.

GEHOORD: stadsvernieuwende ideeën


Stad Tienen vatte het mooie plan op om haar burgers te consulteren over hun toekomstdromen voor de stad, een kans die ik met plezier benutte om met wat mede-Tienenaars van gedachten te wisselen. Mijn roze Tienenbadge heb ik tot dusver nog niet durven dragen, maar misschien spot je me er binnenkort wel mee in de Carrefour of zo. Kwestie van nog wat verdere rondvraag te verrichten en concrete actiepunten op te stellen, zo tussen de charcuterie en de patatten.

GEPROEFD: heerlijke bieren op Apero Global


Op Internationale Vrouwendag mocht ik samen met een aantal andere dames genieten van een mooie selectie bieren en begeleidende gerechtjes op Apero Global. Dat een bourgondiër als ik daar spontaan van begint te kwijlen, behoeft uiteraard geen verdere uitleg. Lees mijn verslag en waan u even in de zevende bierhemel.

GEROKEN: muffe mergelgrot


Samen met een handvol enthousiastelingen daalden we medio maart de Limburgse mergelgrotten af voor een stevig potje grotbiken. Wat, fietsen in een grot? Jawel, en da's nog leuk ook! Wel af en toe bukken, want anders wordt het pijnlijk voor het hoofdje. En de geur... die kan ik niet perfect omschrijven, maar ik denk dat de kelder van de bomma aardig in de buurt komt.

GEVOELD: lichte hersenpijniging


Af en toe ga ik mijn hersentjes even pijnigen op een lokale quiz, iets wat ik met plezier doe omdat ik daar een goed doel mee steun. En omdat je ondertussen een streekbiertje kan nuttigen, een nootje kan steken en via de tombola kans maakt op een koffiezet of vleesmes. En als John Terra de rode draad doorheen een van de rondes vormt, kan de avond al helemaal niet meer stuk.

Zo, dat was maart. Veelal grauw en kil (letterlijk én figuurlijk deze keer), maar met een lente die staat te trappelen om eraan te beginnen. April wordt een maand met boshyacinten, verjaardagsdiners en dolle spelpret met chips en wijn en al, en daar kijk ik nu al zeer hard naar uit. Jopla!

En jullie? Wat gaan jullie zoal doen in april?

0 Comments