Oe is 't? // Januari

Tijd om januari uit te wuiven! De eerste maand van het jaar gaat bij mij traditioneel gepaard met verteren, vegeteren en een beetje van verlengde kerstvakantie doen. Dat was dit jaar niet anders. Kijk maar even mee wat ik afgelopen maand heb gezien, gehoord, geproefd, geroken en gevoeld.


GEZIEN: The Hateful Eight


Winterse maanden vragen om gezelligheid in de cinema, en zo geschiedde. Hoewel ik beter een andere film dan The Hateful Eight had gekozen als ik het concept 'gezellig' letterlijk wilde invullen, maar je begrijpt wel wat ik bedoel. En daarbij, rondspattend bloed heeft - zeker bij Tarantino - toch ook iets esthetisch?

Ik vond The Hateful Eight zeer onderhoudend: de gebruikelijke lange en absurde Tarantino-dialogen, brede shots van indrukwekkende landschappen en bij momenten compleet van de pot gerukte situaties. Een klassieke Tarantino dus, heerlijk. Hoewel hij mij bij vorige films meer van m'n sokken blies, moet gezegd.

GEHOORD: Sneeuw


Kan je sneeuw horen? Tuurlijk wel!

Afgelopen maand beleefde - én hoorde - ik sneeuw in al z'n gedaanten: krakend wanneer ie pas gevallen is, zompig wanneer ie begint te smelten en schurend wanneer het smeltwater terug aanvriest. Jep, januari is de maand van de sneeuw geworden. Wie had dat in de warme maand december durven voorspellen?

GEPROEFD: HelloFresh


In januari testte ik voor het eerst een HelloFresh-box uit. Vers, voedzaam en evenwichtig, maar wel vergezeld van ietwat agressieve marketing. Mijn uitgebreide oordeel over dit experiment lees je hier.

GEROKEN: Gegrild vlees

Ik weet dat het bijna van Dagen Zonder Vlees is en dat vegetariërs me voor volgende uitspraak mogelijk de kop inslaan, maar ik kan een bescheiden stukje vlees van tijd tot tijd wel appreciëren. Dat hoeft echt geen gigantische lap te zijn, maar een kleine, smaakvolle portie, dat gaat er altijd wel in. En omdat je, als je iets doet, het meteen ook maar beter goed kan doen, gingen we in januari op uitstap naar grill-restaurant Elckerlijc van barbecuekampioen Peter De Clercq. Ze serveren er enkel vlees van hoogwaardige kwaliteit, en dat proef je. Hoofdleverancier Slagerij Dierendonck stelt trouwens dat we met z'n allen in de toekomst minder vlees gaan eten, maar wel van betere kwaliteit. Voilà, zo zie je maar, Julie is haar tijd gewoon ver vooruit ;-)

GEVOELD: Heerlijke lentewarmte


Januari was niet alleen de maand van de sneeuw, maar ook van de zon. Om daarvan te kunnen genieten moest ik me wel even naar Barcelona verplaatsen, maar ach, er zijn ergere dingen in het leven. En ook al was het er een paar graden te warm voor de tijd van het jaar, klagen hoorde je me geenszins doen.

Dat betekent dat januari ruwweg drie seizoenen op mij losliet, een vorm van variatie waar ik zeer blij om werd. Zou het in februari ook lukken om zo'n mix te bereiken, misschien met nog een streepje zomer erbij ook? Of ben ik nu te optimistisch? :-)

0 Comments