Julies Aha-Moment: Hello Fresh

Afgelopen week bestelde ik voor het eerst een maaltijdbox bij HelloFresh. Ik speelde al een tijdje met het idee om het concept eens te testen, maar ik had nog een klein duwtje in de rug nodig. En opeens was het daar.

Het HelloFresh-promoteam ging namelijk op een kille weekavond tijdens de kerstvakantie van deur tot deur in mijn straat om het concept te promoten en onderwijl een mooie korting te bieden aan wie onmiddellijk intekende (is dat dan wat ze direct marketing noemen?). Ons huis was veruit het enige in de straat waar aangebeld werd, omdat onze booglamp verried dat er achter de façade een koppel hippe thirtysomethings (ahum) schuilging dat tot de HelloFresh-doelgroep hoort, in tegenstelling tot de krasse knarren in de aanpalende huizen. Note to self: dringend gordijnen kopen.

Direct marketing of niet, het volstond om me over de streep te trekken. Alle formaliteiten werden vlotjes afgehandeld en nog voor ik mijn laptop kon openklappen had ik al een bevestigingsmail ontvangen. Toen ik een paar uur later besliste dat ik de leverdatum wilde veranderen (wat wilt ge, als ze u zo aan de deur komen overvallen?), bleek dat geen enkel probleem. Bonuspunten voor de HelloFresh-administratie, echt wel.


Mijn levering was mooi op tijd (en op de juiste datum) en zat verpakt in een behoorlijk imposante doos. Handig is dat je je opgevouwen lege doos bij een volgende levering mag teruggeven aan de koerier, tenzij je natuurlijk een verhuis of papierslag plant en als een gek kartonnen dozen zit te hamsteren (we zijn allemaal al eens door zo'n fase gegaan, toch?).


De inhoud van de doos zag er dik oké uit. De hoeveelheden zijn goed afgemeten, waardoor je net genoeg, maar toch niet te veel hebt. Enkel van de groenten hadden we na afloop nog over, maar ik begrijp best dat je nu eenmaal moeilijk een halve pompoen kan meegeven. Nu goed, die overschotten krijg je wel in een ander gerecht verwerkt, zeker wanneer je maar de 3-dagenbox neemt.

Wat me het meeste opviel was toch wel de versheid van de producten. Zelfs het bijgevoegde teentje look leek veel meer smaak te hebben dan wat ik doorgaans in de supermarkt koop. En ook al let ik in de winkel op de vervaldatum van de producten, qua versheid kunnen ze lang niet tippen aan wat HelloFresh aanbiedt.Wat ik ook erg handig vond waren de instructies over welke producten in de koelkast moesten en welke niet, waardoor ik probleemloos aan beschimmelde wraps, wakke pompoen of verlepte rozemarijn ben ontkomen. Neem daarbij de uitgebreide info over hoe je elk gerecht moet bereiden en je weet dat je safe zit. Oef.


Nu, wat vond ik van het eten zelf? Smaakvol en evenwichtig, en merkelijk minder zwaar en romig dan wat ik gewoonlijk in een kookpot gooi (ja, ik ben zo iemand dat blij wordt van spek en gesmolten kaas). HelloFresh heeft duidelijk de missie om je aan het gezonde en verantwoorde spul te helpen, zonder je daarbij expliciet op dieet te sturen. En die missie kon ik bij wijze van detox zo vlak na de feestdagen zeker smaken, al moet ik toegeven dat ik 's avonds telkens terug honger kreeg en me heel erg moest inhouden om niet te snoepen. Dat heb je dan met dat gezond eten ;-)

Maar oordeel vooral zelf of het er lekker uitziet:Lang niet slecht he, die geconfijte kippendij?

Toch heb ik er nog een randopmerking bij, die ongetwijfeld ongelooflijk lui klinkt: je moet het wel allemaal van A tot Z bereiden, wat je het nodige snijwerk en bijhorende afval oplevert. Ik weet dat dat de essentie van koken is, maar in mijn eigen weekmenu kies ik vaak dingen die heel snel klaar zijn of weinig snijwerk vragen, of eet ik een overschot uit de diepvriezer, omdat ik weet dat ik de tijd en zin niet heb om elke dag uitgebreid te koken.

Daarnaast vond ik het, hoewel ik helemaal geen moeilijke eter ben, niet altijd even leuk om geen controle te hebben over wat de pot zou schaffen. Blijkbaar overheerst bij mij, tegen alle verwachtingen in, toch de neiging om zelf te willen kiezen, zodat ik me al helemaal kan verheugen op mijn nakend maal. Zeker als er spek in zit, maar dat had je al geraden zeker?


Conclusie: HelloFresh is ideaal voor mensen die evenwichtig willen eten, geen zin hebben om na te denken over een menu en intussen nieuwe gerechten willen leren kennen, die stuk voor stuk uit verse en smaakvolle ingrediënten bestaan. Puur om tijd of geld te besparen zou ik HelloFresh niet aanraden, want volgens mij ben je sneller en goedkoper af door een eigen weekmenu met eenvoudige gerechten samen te stellen en dan zelf naar de supermarkt te gaan of Collect&Go te doen. Elke week zal je me dus niet zien HelloFresh'en, maar voor af en toe, als ik zonder inspiratie zit of dringend nood heb aan een detox, lijkt het me ideaal.

Ben je zelf een HelloFresh-newbie en wil je graag eens zo'n box bestellen? Doe dat dan aan de hand van deze kortingscode, die je een korting van 20 euro op je eerste box oplevert. Mooi meegenomen, niet?

0 Comments