2016: Het Jaar van de Lychee

Hallo 2016! Ik ben bijna klaar om je vol enthousiasme te lijf te gaan, maar wentel me ter vertering van de feestdagen nog even in mijn zetel. Goede voornemens kunnen later ook nog, toch?

't Is weer goed geweest. Gezellig en rijkelijk ook. Mijn maagje trapt nog wat na en de wallen onder mijn ogen blijven nog even hangen, maar dat komt allemaal wel weer goed. Morgen, of overmorgen misschien. Op een jaar van 366 dagen steekt dat niet zo nauw, vind ik.

In afwachting van meer dartele en actievere momenten wend ik mij tot de post-feestdagen essentials:

1. Veel koffie:


2. Een rustige rit op de Pajottenland-express (moet zowat mijn kalmste vrijdagavondspits uit mijn bestaan geweest zijn):


En

3. Een bescheiden stukje fruit:


Een klein beetje opzoekwerk leert me dat 2016 het jaar van de aap, het boek, de podcast, de peulvrucht en de barmhartigheid wordt, en dat het zelfs één dag extra telt om al die doelstellingen te realiseren. Maar hoewel dat allemaal heel mooi klinkt, doop ik 2016 helemaal op eigen houtje om tot jaar van de lychee, nah.

Waarom? Omdat 1 januari zo'n heerlijke dag is waarop je ongegeneerd mag zwelgen in klassieke ingrediënten die nooit zullen verdwijnen (denk dikke schellen kipkap, Bugles met geitenkaas en sandwichen met américain préparé gedrenkt in zwarte straffe koffie), maar waar je tegelijk aangenaam verrast bent als er bij wijze van verandering plots een onverwacht exotisch element opduikt. Lychees, jawel. Beschouw het als een klein beetje chaos in de rustige vastheid van jaren, als een frisse bries door een living die wel wat verse lucht kan gebruiken. En dat vind ik top.

Daarom ontrol ik vanaf nu langzaamaan mijn plannen voor 2016, het Jaar van de Lychee. Na kort familiaal beraad werd immers besloten dat ik rustig mag verdergaan met bloggen, zij het op voorwaarde dat ik een stuk aan lychees zou wijden (voilà, bij deze :-)). Ik doe er met plezier nog een jaar bij, en heb aan ideeën alvast geen gebrek (een Miss Lychee-verkiezing, iemand?). Dat zal je de komende tijd wel merken.

En zo is de kop eraf, is het laatste stuk brie weggewerkt en steken de nieuwjaarsenvelopjes keurig in de spaarpot. 't Is vertrokken jongens! Gelukkig nieuwjaar!

0 Comments