Oe is 't? // December

December is in al z'n kerstige gezelligheid voorbij gevlogen! Maar omdat deze maand meer omvat dan vreetfestijnen alleen, geef ik jullie met plezier een overzicht van wat ik afgelopen weken allemaal gezien, gehoord, geproefd, geroken en gevoeld heb.

GEZIEN: Star Wars. Alle 6!


De hele saga werd onlangs op tv uitgezonden, en dat leek me het perfecte moment om iets te doen aan het gat in mijn Star Wars-kennis. In een ver verleden zag ik de drie oudste films al eens, maar veel kon ik me er toch niet van herinneren, buiten het feit dat ik het wel gezellig vond met die lichtzwaarden. Maar omdat het toen volop examenperiode was, zegt dat waarschijnlijk meer over mijn toenmalige geestelijke toestand dan over de kwaliteit van de films.

In elk geval, gezellig vond ik het nog steeds. Intussen begrijp ik de belangrijkste verhaallijnen en ben ik nog altijd fan van de lichtzwaarden, maar of je me in de rij zal zien staan aan de cinema... hmmm, laat ik daar nog even over denken :-)

GEHOORD: wind


Je kent het wel, van die fluitend-huilende (of is het huilend-fluitende?) wind die je er heel erg van overtuigt dat het binnen veel aangenamer is dan buiten. Een commando dat ik afgelopen dagen met veel plezier opvolgde. Ge moet de dingen soms niet moeilijker maken dan ze zijn he.

GEPROEFD: pannenkoeken en filterkoffie


Niets gaan boven een goeie pannenkoek jong. Het was alweer een hele tijd geleden dat ik er nog een naar binnen mocht duwen, maar op het nieuwjaarsfeest in het rusthuis van mijn oma was het onlangs prijs. Best lekker eigenlijk, die rusthuispannenkoeken. En zowat een liter koffie per persoon, kunt ge niet voor sukkelen!

GEROKEN: kroketten!


Want zo hoort het tijdens de feestdagen. Het feit dat je ze drie dagen na de feiten nog steeds ruikt, kan ik enkel als een plus beschouwen.

GEVOELD: warmte


De feestdagen worden al eens hartverwarmend genoemd, dat weet ik, en ook StuBru gooide alle remmen los met z'n Warmste Week, maar zelf was ik afgelopen maand voornamelijk onder de indruk van de temperaturen. Zacht herfstweer in december, ik kon het best wel smaken. Geen gedoe met strooizout en ijskrabbers, en toch voldoende donkere uren om lustig kaarsen te kunnen branden en te cocoonen in de zetel. Het beste van beide werelden, toch?

Maar dat sommige mensen graag een scheut winter willen en een pak sneeuw, dat begrijp ik hoor. Ik zal jullie wens dus zeker niet in de weg staan en braaf mijn Moonboots van stal halen indien nodig. Als het effectief zo ver komt, toon ik jullie volgende maand het bewijsmateriaal, beloofd!

0 Comments