#boostyourpositivity: Breakfast voor B-mensen

Joepie, de nieuwe #boostyourpositivity is gestart! De watte? Een actie van Danone/Activia die bloggers wil aanmoedigen om hun tips & tricks voor meer positiviteit te delen. Omdat het leven toch wat schoner is als ge het langs de positieve kant bekijkt en zo. En om de boel een beetje te structureren werkt #boostyourpositivity met weekthema's. De afgelopen twee weken was dat Breakfast, wat meteen verklaart waarom de voor Julie zeer vreemde combo 'ontbijt + positiviteit' hier op de blog verschijnt.


Het feit dat ik deze post zeer laat aflever (sinds vandaag kwam er namelijk een nieuw weekthema in voege) is dan ook zeer symbolisch en vooral toonaangevend voor het gebruikelijke verloop van mijn ochtend. Want die vindt doorgaans plaats in onmiskenbare dieselstijl. Daarom geef ik eerlijk toe dat ik lang getwijfeld heb of ik me ├╝berhaupt wel aan een post over het vlotte verloop van de ochtend zou wagen, want bij de rest van de wereld lijkt die ochtend minstens twee uur vroeger dan de mijne te beginnen, en komen er weekschema's, gevulde boekentassen en vrolijke selfies aan te pas.

Maar kijk, schaamrood op de wangen of niet: hier ben ik dan met mijn ochtendpost. Tadaaaaaa! Omdat er naast de gezwinde ochtendvogels ook best wat B-mensen rondlopen, die een misschien beetje later aan de dingen beginnen, maar die met minstens even veel enthousiasme 's avonds ook nog een spurtje doortrekken. En wiens ogen groter worden naarmate de avond vordert. En die af en toe eens een schouderklopje verdienen: daarom, beste mede-B-mensen, fijn dat jullie er zijn!


Want ook al bestaan er hulpmiddeltjes en fantastische tips om kwiek de ochtend aan te vatten: je hebt het of je hebt het niet. En ik heb nochtans al geprobeerd om ochtendmens te worden, echt waar. Ik testte ooit eens zo'n lichtwekker die je geleidelijk aan wakker maakt met imitatiedaglicht, maar het enige effect dat dat ding op mij had was dat ik nog later uit mijn nest rolde. Want ik vond het best gezellig om eerst nog even te snoozen met dat zachte lampje aan. Oeps.

Geef me daarom 's ochtends maar wat tijd en respijt, aangevuld met een mok koffie, een fruitsap en een bak cornflakes. En wacht, als je me echt in goede doen wil treffen, veiligheidshalve tot het tweede deel van de dag. Want je zal het zien, alleen maar stijgende lijn bij mij :-)

Zo, tot zover mijn eerste #boostyourpositivity-post. Ik ben net als jullie zeer benieuwd welke thema's er nog allemaal komen. Hopelijk iets met eten en aperitieven, want daar ben ik een enorme kei in. Wordt vervolgd!

0 Comments