Tienen by night

Een tijdje geleden - op zo'n gezellige vrijdagavond wanneer 'de laatste' net iets meer tijd in beslag neemt dan je aanvankelijk voor ogen had en je je bijna moet haasten om voor het ochtendlijke fluiten van de vogeltjes thuis te zijn - schoot ik dit feeërieke plaatje:


Het Tiense stadhuis by night, niet mis he?

Meteen kreeg ik inspiratie om ooit op een iets schappelijker uur een langere wandeling te maken langs de talloze highlights van de stad. Waarmee ik meteen ook het cliché bevestigde dat de beste ideeën op café (of in de nabije omgeving ervan) ontstaan, maar daar trek ik me verder niets van aan.

En zo geschiedde. Op een dag dat ik al veel te lang stilzat aan mijn bureau en ik mij tijdens het avondmaal iets te veel had laten gaan in de gegratineerde kaasschotel om er nog gauw al joggend een kleine marathon uit te persen, beschouwde ik een avondlijke wandeling als the next best thing. Schitterende keuze, al zeg ik het zelf.

Wandelen jullie mee?Voor de architectuurlovers onder jullie: Tienen bevat in de nabijheid van de stadsring veel goed geconserveerde Art Deco. Zeer fijn vind ik dat!

Net als het uur van de dag trouwens, zo ergens tussen licht en duisternis. Want dat geeft toffe effecten, zoals een handvol half verlichte kerken, parken en stegen:

En jawel, ook het stadhuis mocht er nog eens aan geloven. Deze keer door een iets scherpere lens ;-)


Et voilà, net voor den donker (bijna) thuis. Missie geslaagd!


En alsof de timingsgoden zich er mee wilden moeien, viel er een paar dagen later dit mooie stadsplan in de bus. Eindelijk gedaan met verdwalen, hoera!


Alleen... zouden die foto's op de cover niet eens geüpdatet moeten worden? Daarom, beste stadsbestuur, indien u op zoek bent naar sfeervolle Tiense foto's: u weet me te vinden ;-)

0 Comments