Mazurka Morvan

Yes, eindelijk gelukt! Ik heb de Mazurka Morvan op licht aanvaardbare wijze onder de knie gekregen! (dat dat een proces van lange adem was, kon je in de vorige aflevering al lezen)

Kijk maar:(O ja, ik heb gezondigd tegen de wetten van de fotografie door op het foute punt scherp te stellen. Oeps. Beschouw bovenstaand beeld dus maar gewoon als flou artistique.)

Met 'licht aanvaardbaar' bedoel ik vooral dat er ook nog heel wat onvolmaaktheden inzitten. Maar gezien ik mezelf nog altijd de status van beginner toeken, lijkt me dat volstrekt normaal. Hoewel, die knop om extra lucht binnen te laten wanneer je zonder zit, da's nog altijd niet mijn beste vriend. In plaats van dat ding deftig te bedienen heb ik nog altijd de neiging om gewoon mijn adem in te houden, om maar te zeggen.

Toch ben ik al ongeveer halverwege het boek geraakt (Méthode d'accordéon diatonique - volume 1 van Pignol & Milleret, voor de geïnteresseerden), met 39 van de 67 pagina's achter de rug. En ook al zitten er aan het begin en het einde van het boek wat colofon en illustratieve gegevens, toch betekent dat vooral dat ik nog een flink eind te gaan heb. Gelukkig beginnen de uitgestoten klanken steeds meer op melodietjes te lijken, en daar ben ik best wel trots op. En het is ook aangenamer voor mijn medemens, laat dat duidelijk zijn.

De wiskundige bollebozen onder jullie hebben inmiddels uiteraard al snel uitgerekend dat mijn oefentermijn natuurlijk al veel verder dan over de helft zit. Van de 12 toegekende maanden heb ik er inderdaad net geen 3 meer te gaan, hmmmm.

Is dat een reden tot paniek? Natuurlijk niet! Ik sterk me met de gedachte dat ik nog een ander project heb lopen dat tegen september afgerond moet zijn en waarvan de balans 'productie versus tijd' ook niet helemaal optimaal is, om het met een understatement van jewelste te zeggen. Maar wijze mensen vertellen mij altijd dat je op momenten vol spanning en tijdsdruk soms verrassend goede dingen kan produceren. Laat ik dus maar vooral op hoop leven, want veel andere opties blijven er niet over.

Duimen jullie mee? Dank!

0 Comments