10 dingen die je enkel kent als je thuiswerkt

Eén van de voordelen van mijn job is dat ik al wel eens een dag thuis mag werken. Schitterende uitvinding joh, echt waar. En omdat het vandaag weeral van dattum was, presenteer ik jullie met graagte mijn '10 dingen die je enkel kent als je thuiswerkt'-lijstje:

1. Niet op een tochtig perron hoeven wachten of in de file moeten staan. Massa's tijdswinst daar, geen verdere commentaar nodig.

2. Vestimentaire vrijheid, het steekt het allemaal niet zo nauw. De werkdag starten in je pyjama of in je mooiste trainingspak naar de winkel gaan? Het kan allemaal! Net zoals de meest vreemdsoortige pantoffels opdiepen.


3. Ondanks dubbelgevoerde fleecepantoffels toch nog altijd kou lijden omdat je actieradius zich tot slechts een paar stappen per uur beperkt. En dan maar de verwarming altijd een graad hoger gaan zetten.

4. Na de lunch een kleine powernap doen, om na afloop in een gigantische productiviteitspiek te schieten. Wel niet te lang slapen, kleine tip :-)

5. Zeer efficiënt omspringen met pauzes, en de planten water geven of de was opvouwen als de ultieme vorm van ontspanning ervaren. Of uitstelgedrag? Ach, da's sowieso een dunne grens.

6. Hoegenaamd geen zin hebben om naar buiten te gaan, en zelfs de brievenbus leegmaken als een zwaar corvee zien. Rekeningen kunnen toch een dag wachten, niet?


7. Even luidop met jezelf overleggen om de insteek voor een nieuw hoofdstuk te zoeken of je belangrijkste bevindingen even op een rijtje te zetten... Hoe, wacht, ben ik echt de enige die dat doet?

8. De buren die je vreemd aankijken en zich afvragen of je op je vrije dag niets nuttigers kan doen dan binnen zitten. Ramen kuisen of zo.

9. Teren op de inhoud van de diepvries om de dag door te komen en toch maar niet naar de winkel te moeten. Spaghettisaus en erwtjes, hoera, a meal made in heaven!


10. Als vriezer en frigo écht leeg zijn toch noodgedwongen naar de winkel sluipen, daar snel wat dingen in een mandje proppen en hopen dat je geen bekenden tegen het lijf loopt. Trainingspak, weet je wel.

U ziet het, weer een dag vol pret achter de rug! Hoe zit het trouwens met uw thuiswerkgewoontes?

0 Comments