Radiation Vibe

  Een paar dagen geleden, toen ik op een rustige vrijdagochtend naar het werk tufte (zon en een lege autostrade, yes), was StuBru zo vriendelijk om een streepje Fountains of Wayne door mijn speakers te jagen. Altijd fijn, van die radiostations die meegroeien met hun luisteraars. Soms toch, als ze zin hebben. Op zo'n momenten zijn die meer dan mijn dikke vriend, dan vertolken ze gewoon de volledige soundtrack uit mijn jeugd.

  Wat me bij aankomst op mijn bestemming dan ook onmiddellijk deed teruggrijpen naar de rest het album, want jongens, wat een perfecte ninetiesplaat was me dat.

  Met in een glansrol deze Radiation Vibe:  Fijn gitaarriffje met de nodige hoeveelheid tweede stemmetjes. En vooral veel Marshallversterkers en bakken distortion. √Čn een hoop verzadigde kleuren en psychedelische motiefjes in de clip. Very nineties, quoi. Wat me recht naar het tijdperk van 100-dagenfuiven in plakkerige parochiezalen brengt, waar de zolen van uw sneakers amper van de grond loskwamen omdat die verzoop in de Barcadi Breezer. Ja, volgens mij lost de gemiddelde parochiezaalvloer anno 2015 nog steeds op regelmatige basis een reeks Bacardiboeren. Ge wilt niet weten welke lichaams- en andere sappen daar allemaal gemorst zijn in de loop der jaren. Smakelijk he jongens.

  Anyhow, Radiation Vibe is het perfecte nummer voor die dagen waarop de zon al wat hoger aan de horizon komt priemen en het feller wordende licht verraadt dat de lente eraan komt. Het moment ook waarop je blij bent dat je in oktober je zonnebril in het handschoenenkastje hebt laten liggen. En als de Fonteinen van Wayne precies op dat moment zingen van 'Don't it make you want to get some sun? Shine on, shine on, shine on!', dan kan ik niet anders dan samen met mijn winterkop een beetje blij worden. En keihard die zonnebril op mijn neus zetten. Shine on kinders, we zijn er bijna!

  0 Comments