Mons Street Review

Mons is in 2015 culturele hoofdstad van Europa, hoera hoera!

Uiteraard heb ik me als volbloed dagtripper voorgenomen om op een mooie dag richting Borinage af te zakken voor wat weledel cultureel vertier, maar zoals dat vaak met die dingen gaat ben ik er helaas nog niet geraakt.

Daarom kan ik een project als Mons Street Review alleen maar toejuichen. Het concept is namelijk even simpel als geniaal: een parodie op de welbekende Google Street View, maar dan met locals die met verve (wat soms letterlijk te nemen is) allerhande figurantenrollen op zich nemen. En om ervan te genieten moet ge niet eens uw zetel uit, want alles is te bezichtigen op streetreview.eu. Kijk, dat noem ik nu eens laagdrempelige kunst zie.

Wat had u gedacht van dit hert?

© Le Soir

Of van deze vlammenwerper?

© Le Soir

Verder ook niets mis met een streepje camouflage, eigenlijk.

© Le Soir

En met dit karretje zou ik ook wel graag een keer gaan rijden.

© Le Soir

In één woord: schitterend! Jammer dat de productie in Mons al afgerond is, maar het concept bevat ongetwijfeld heel wat potentieel voor andere steden en gemeenten. Zo wil ik mezelf gerust opofferen om per paard de straten van Tienen wat af te dweilen. Om maar wat te zeggen ;-)

Benieuwd? Start hier de rondleiding!

0 Comments