Hygge, hoera!

Vorig weekend in het magazine bij de krant: een handleiding tot geluk. Alleen al dat gele mannetje op de cover trok mijn aandacht, dus nestelde ik mij gauw met een koffie en een koek in de zetel, kwestie van het geluk alvast een handje te helpen.


En wat blijkt? De Denen zijn uitgeroepen tot Gelukkigste Mensen op Aarde. En 't is niet dat ze daar een extreem aangenaam klimaat kennen of massale hoeveelheden zonlicht op hun bol krijgen (wel integendeel), waardoor ik niet anders kon dan me de prangende vraag te stellen: hoe doen die mensen dat?

Het geheim zit 'm blijkbaar in hun hygge, hun levensstijl vol minimalistische gezelligheid. Want Denen zijn als geen ander kampioen in de mooie combinatie van interieur, warmte, gezelligheid, vriendschap, gerust zijn en geluk vinden in alledaagse dingen. Toestanden met een halfvol glas en al.

Zo'n less is more-filosofie, dat ligt me wel. En niet alleen omdat ik een halfvol glas plezanter vind dan een halfleeg. Nee, zo doorzichtig zijn we nu ook weer niet. 't Doet me trouwens aan deze ongelooflijk belegen, maar zeer ware spreuk van Bond Zonder Naam denken: 'Tijd is geen snelweg tussen wieg en graf, maar ruimte om te parkeren in de zon.' Phil Bosmans for president!

En dus gaan we dat gewoon dóen, onder meer dankzij dit pretpakket dat me afgelopen week werd toegeschoven (nogmaals dank aan de gulle schenkers!):


Waar zou ik mijn kar gaan parkeren? Waar zou de meeste zonneschijn te vinden zijn? De thermen van Spa? Een resort in Oostende? Of toch maar naar de Vlaamse Ardennen? Aaaah, pootje baden, dutje doen, en tussendoor dat - naar 't schijnt - heerlijke boek lezen. En of ik er klaar voor ben. Hygge, hoera!

0 Comments