Sleep Your Way to the Top

Moeite om 's morgens wakker te geraken? Een beetje geeuwerig na de middag? Wat futloos en zuchtend 'dat het allemaal wat te veel is'?

Tijd om te gaan slapen!

© inc.com - lees hier verder

Sleep your way to the top: het is een interessant uitgangspunt van Arianna Huffington. En slapen bedoelt ze echt wel letterlijk. Geen gids in verleidingskunsten om de baas te behagen, neenee, een duidelijk pleidooi voor meer slaap in de samenleving. Wie kan daar nu tegen zijn?

Volgens Huffington beoordelen we anderen en onszelf steeds op het aantal uren geleverd werk, terwijl onze hoeveelheid slaap veel crucialer zou zijn om prestaties te meten. In plaats van te pronken met de korte nacht die we achter de rug hebben zouden we veel beter wat meer uren slapen, het zou de kans op een interessant gesprek en een creatieve inval alleen maar groter maken, aldus mevrouw Huffington.

© inc.com - lees hier verder

En dat is natuurlijk allemaal heel erg waar. Het onmenselijk druk hebben is een nieuw statussymbool geworden, misschien nog meer dan het bezitten van een dure villa of een dikke limousine. Slapen is voor losers. Toegeven dat je af en toe graag een dutje zou doen kan meestal wat op gedempt gegrinnik, maar vooral op plaatsvervangende schaamte rekenen. Waarom eigenlijk? Volgens Huffington en vele anderen zou dat net goed zijn voor de productiviteit :-)

Tja, het klinkt allemaal mooi in theorie, maar dat slaapmantra in praktijk omzetten is natuurlijk nog heel wat anders. En toch geloof ik in die aanpak! Al is het maar omdat je dan een dutje mag doen. En snoozen, is dat dan ook toegestaan?

0 Comments