Agendasetting

Noem mij gerust ouderwets, maar ik hou van papieren agenda's. Een smartphone-agenda die je met al je toestellen kan synchroniseren klinkt inderdaad geweldig handig, maar wat doe je als iemand je tijdens een telefoongesprek vraagt of 18 oktober, ik zeg maar wat, een geschikte datum is?


Daarom dus ben ik verslingerd aan papieren exemplaren. Misschien ook een heel klein beetje omdat ik nostalgisch ingesteld ben. Zo'n papieren agenda reist overal met je mee, ruikt en proeft op den duur naar al je bestemmingen (niet dat ik dat proeven al getest hebt, u begrijpt wel dat dat figuurlijk bedoeld is). Ik hou ook van het overzicht dat zo'n fysiek exemplaar biedt, van het feit dat je in een weemoedige bui eventjes kan terugbladeren of op een ambitieus moment - hola zeg - kan vooruitblikken op wat komen gaat.

Mijn keuze voor het concrete design verraadt dan weer dan ik een gewoontedier ben. Altijd rood. Ook wel omdat dat de enige kleur was die ik in de winkel kon vinden, de zwarte zien er vanbinnen anders uit. En prinsessenroze of kanariegeel ogen nu ook niet echt professioneel. Vandaar de keuze voor rood. Niets mis met een rood boekje, toch?

0 Comments