Porto Badisco - deel 2

Maanden geleden, aan wat ik toen dacht dat het einde was van een lange, barre winter (wist ik toen veel dat er nog vlotjes een maand bijgekletst zou worden) maakte ik kwijlend plannen voor een zomeruitstapje. Maandenlang uitkijken naar dat ene zonnige weekje, het lijkt bijna gĂȘnant.

Bron: www.otrantonline.net
En toch. Net dat maakt reizen in september zo heerlijk. Akkoord, je moet er lang op wachten, maar je hebt tenminste gedurende een lange tijd iets om naar uit te kijken. Want is dat niet een deel van de charme van reizen? Ik zou voor geen geld ter wereld willen ruilen met iedereen die nu de woorden 'terug aan het werk/naar school', 'opnieuw routine en boterhammen smeren' of 'miljaar het regent!' in de mond neemt.

Nee nee, onze gok was perfect: een zomer lang in eigen land vertoeven (en jawel, klimatologisch gezien was die dik in orde) en van zodra de herfst de kop opsteekt nog eventjes de teensletsen en bikini in een valies gooien voor een laatste week zomer. En dan mag de herfst komen, dan zijn we er klaar voor! Wildseizoen, weet je wel.

1 Comments