Wee walk

Voor de tweede keer deze week liet ik mezelf even lekker uit in wat de Schotten zo mooi een wee walk noemen. De tweede keer al, moet ik mij nu zorgen maken?

Feit is gewoon dat ik mijn winterloopstop nog wat wil rekken. Ik weet dat ik ergens een paar loopschoenen heb liggen, maar ik denk dat ze het wel naar hun zin hebben in de kast. Warm en zonder klodden modder in de buurt, wie wordt daar nu niet blij van?

Maar omdat er voor mezelf toch wat sleet begint te komen op het concept 'binnen zitten', en omdat ik de laatste tijd echt wel genoeg zwembadwater heb binnen geslikt, is wandelen gewoon een zeer fijn alternatief. Alsof je het potentiƫle loopparcours toch even moet gaan verkennen voor je het echt opnieuw kan gaan bezigen. Maar vooral: als je wandelt kan je beter rondkijken, hoef je zo geen stom spannend pakje aan te trekken en kan je na afloop rechtstreeks overgaan naar het vieruurtje, zonder eerst de douchekraan te moeten opendraaien. Wandelaars zijn winnaars.

En als je heel goed kijkt, vind je in het schraler dan schrale einde-van-de-winterlandschap hier en daar een verborgen pareltje. Als de vakantie niet spontaan naar jou komt, moet je ze gewoon met het nodige geweld naar hier halen. Zo simpel is dat.

0 Comments