Fans of Flanders

De VRT lanceerde enige tijd geleden Fans of Flanders, een platform en tv-programma bedoeld voor expats en alle andere mensen die nog wat moeten wennen aan lokale gewoonten. Omdat ik het allemaal een nogal opvoedend vind klinken (herinner u het vreselijke Allemaal SAM dat ons een collectief samenhorigheidsgevoel probeerde op te dringen) heb ik er nog nooit een aflevering van gezien, maar toen ik toevallig op hun website belandde begon ik het allemaal al een beetje leuker te vinden.

Vooral de filmpjes over gekke lokale gewoonten zijn geestig, want ja, enorm confronterend :-)

Zoals deze over de kunst van het 'treinwandelen':


Bekijk het filmpje hier.

Ik had er eigenlijk nooit bij stilgestaan, maar 't is waar, van zodra een trein een station binnenrijdt beginnen alle aanwezigen op het perron mee te wandelen. Een creatieve poging om gauw nog wat extra calorie├źn te verbranden misschien? Of nog in allerijl op zoek naar een vuilbak om het inmiddels lege koffiebekertje in te dumpen? Vreemd, eigenlijk snap ik het zelf niet.

Enne... moet je dat meelopen eigenlijk niet doen als de trein vertrekt en je iemand van op het perron wil uitzwaaien? Rare jongens, die Vlamingen.

0 Comments