Oe is 't? // Juli & Augustus

instagram.com/chezmademoisellejulie

Hé kijk, Julie leeft nog!

De afgelopen maanden maakte ik niet echt tijd voor bloggen (zou het knaldrang geweest zijn?), maar na een tijdje komt die goesting meestal vanzelf terug. Bij deze!

Net als vorig jaar wilde ik de zomer graag in een aantal treffende beelden vastleggen, omdat het een seizoen is dat net iets meer uit de band springt dan de rest van het jaar. Dat daar al eens een zweetoksel bij komt kijken, beschouw ik als collateral damage. Zolang het maar mooie foto's oplevert.

Dus koos ik opnieuw de #fmspad (= Fat Mum Slim Photo A Day) challenge als kapstok om elke dag tussen 15 juli en 15 augustus een foto te fabriceren. De opgelegde thema's volgde ik losjes, want in de zomer steekt dat allemaal zo nauw niet.


Benieuwd naar mijn favoriete foto's uit het hart van de zomer? Scrollen maar!

JULY DAY 15 // WHERE I STOOD


Op de Oude Markt in Leuven, want Beleuvenissen! De formule van wekelijkse concertavonden op verschillende pleinen is intussen eeuwenoud, maar gelukkig nog steeds springlevend. Het was wel even wennen aan een plein vol mensen (dat bestaat dus nog), maar het was vooral een heerlijke avond. Met weinig concerten en veel avondwandeling, wat ik helemaal prima vond.

JULY DAY 18 // STREET PHOTOGRAPHY


Midden juli kwam er een eerste hittepiek piepen, want altijd voor zo'n onwezenlijk sfeertje zorgt op straat, met iedereen die zich collectief terugtrekt in verduisterde livings of op een strand met zeebries. Deze foto maakte ik op het dak van de Delhaize in Tienen, wat me bijna een zonneslag opleverde, haha.

JULY DAY 30 // HAPPY DAYS


We doen hier nog steeds duchtig van Hello Fresh, ook in de zomer. Ik blijf het een goede manier vinden om 'gezonde' keuzes te maken (= niet elke dag Dr. Oetker-pizza's in de oven keilen ;-)) en nieuwe smaken te ontdekken. Zowel op als naast het bord :-)

JULY DAY 31 // SUNDAY MORNING


Zondagnamiddag eigenlijk, maar daar gaan we niet moeilijk over doen. Ik trok richting Marche-les-Dames, waar wijlen koning Albert I met tragische afloop naar beneden tuimelde. Was het een ongeval of kwaad opzet? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Los daarvan: mooie regio met, wel ja, steile rotsen.

AUGUST DAY 01 // I AM...


Julie, het hoofd op deze foto. Maar dat had je waarschijnlijk wel door :-) Het obligate selfie-moment!

AUGUST DAY 06 // I LOVE...


To see the sea!

Begin augustus bracht ik een weekend door in the Far West, met dit mooie uitzicht in Westende-Bad (vanuit het Joe-reuzenrad, maar dat mag mijn werkgever niet weten :-)) en een dag Dranouter Festival met mijn mama. Was alweer een aantal jaar geleden, maar het blijft een van mijn favoriete festivals!

AUGUST DAY 13 // I STOOD HERE...


Oké ja, ik zat neer, maar kijk dat glas! Alleen al voor de cocktailkaart is een bezoek aan Raffat in Leuven de moeite waard, maar ook de lekkere combinaties op de bordjes en het fancy interieur vond ik zeer de moeite waard. De ideale locatie voor een leuk weerzien met mijn lieve oud-collega's!

Met zo'n warme zomer op het menu kan ik eindeloos blijven gaan met foto's maken, maar wanneer de aperitiefglazen de bovenhand nemen weet ik dat het tijd is om te stoppen :-) Blij dat ik een mooie fotoreeks bijeen heb gesprokkeld, en nog blijer dat ze nog eens een blogpost opleverden!

Vertel eens, hoe was jullie zomer?

0 Comments