Oe is 't? // Juli

instagram.com/chezmademoisellejulie

Leve photochallenges! Elke dag een foto posten binnen een opgelegd thema is lang niet evident, maar het zorgt er wel voor dat ik ├╝berhaupt foto's maak. De ene al origineler dan de andere, maar dat vind ik niet erg. Verhalen sprokkelen in kleine alledaagse dingen: ik blijf mij daar mee amuseren.

In juli liet ik mij nog een keer leiden door de #fmspad (= Fat Mum Slim Photo A Day) challenge, met weeral een mooi assortiment aan thema's, het ene al zweveriger dan het andere. Benieuwd naar mijn foto-oogst van de maand? Scroll dan vooral verder!


DAY 6 // GOLD


Tot nu toe is het qua weer geen topzomer, maar gelukkig viel er 's avonds af en toe een zonsondergang te bewonderen tijdens mijn avondwandelingen. Of er ook mooie zonsopgangen waren weet ik niet, meestal slaap ik dan nog :-)

DAY 9 // STARTS WITH C


Heerlijke crispy duck gegeten bij Resto Atlas in Haacht! 't Is zo'n type plek waar je heel hard voorbij zou lopen als je het niet kent (denk partytenten, neonlichten en een drukke steenweg op de achtergrond), maar eenmaal binnen blijken die vooroordelen behoorlijk onterecht. Blij dat ik af en toe een keer kan gaan eten, ik heb dat meer gemist dan ik een hele lockdown lang besefte.

DAY 12 // STARTS WITH T


Tienen natuurlijk! Speciaal even een ommetje gemaakt langs het station om dit beeld te schieten en te tonen hoe speciaal/schaamtelijk de perrons hier zijn. Een deel is al opgeknapt, maar de rest laat jammer genoeg zeer lang op zich wachten. Hopelijk wordt deze urbexzone snel iets propers en functioneels, ik wacht alvast vol ongeduld af.

DAY 18 // LIFE IS...


... af en toe stoppen om te genieten van het uitzicht!

De Vlaamse Ardennen stonden al lang op mijn wandellijstje, maar midden juli was het zover. Ik koos een route langs de Bosberg in regio Geraardsbergen/Galmaarden en had, sportleek die ik ben, pas door waar ik was toen ik boven op de berg de ene fietser na de andere halfdood zag arriveren. Volgend jaar misschien toch eens naar de Ronde van Vlaanderen kijken ;-)

DAY 21 // OLD


Eentje uit de oude doos, altijd geestig. Hier zie je me langs de Bretoense kust in de zomer van 2006. Fantastich weer was het toen duidelijk ook niet, maar dat liet ik absoluut niet aan mijn hart komen. Verder ben ik uiteraard geen haar veranderd de voorbije 15 jaar, het spreekt voor zich dat ik nog steeds even vrolijk en dartel ben als toen :-)

DAY 22 // PETALS


Nadat ik had opgezocht dat 'petals' bloemblaadjes zijn (zie eens hoe leerrijk zo'n photochallenge is) was ik zeer blij dat ik dit lieflijke tafereeltje aantrof. Avondwandeling, podcast in de oren, ondergaande zon met een zacht briesje erbij: de perfecte zomeravond.

DAY 25 // ART


Helaas was het in juli lang niet altijd van zonsondergang. Op dagen dat het water met bakken uit de lucht valt verschans ik me graag in musea en exporuimtes, met fototentoonstelling The World of SteveMcCurry in Antwerpen als laatste wapenfeit op dat vlak. De expo loopt nog tot 31/8 en is zeker een aanrader als je fan bent van portretten in zowat elke buitenlandse setting die je je kan inbeelden. 

En dan nu de hamvraag voor augustus: to photochallenge or not? Je ontdekt het op mijn Instagram :-)

0 Comments