Oe is 't? // Mei

instagram.com/chezmademoisellejulie

Mei was een mooie, zonnige maand, waar ik (waarschijnlijk net als vele anderen) geen haarscherpe herinneringen aan heb. 't Is te zeggen, ik weet niet exact wat ik op welke dag heb gedaan omdat mijn agenda al wekenlang in de kast ligt, maar ik weet wel dat afgelopen maand vooral bestond uit thuiswerk, wandelen en mooi weer, en dat ik dat allemaal behoorlijk aangenaam vond.

Toen de lockdownmaatregelen begin mei versoepelden, leek het me (waarschijnlijk opnieuw zoals vele anderen) niet altijd evident om te weten welke activiteiten nu precies konden en mochten, maar met een portie gezond verstand kom je al een heel eind, vind ik. Het enige wat ik in mei echt vaker ben gaan doen, is opnieuw de auto nemen naar een mooie plek om van daaruit een wandeling te maken, want na een tijdje begonnen die looptoertjes rond de kerktoren toch wat te vervelen.

Zoals verwacht en gehoopt brachten die zondagse wandelingen echt wel kleur aan de voorbije maand. Mijn beide ouders ontpopten zich beurtelings tot prima wandelgezelschap, wat tochtjes door Limburgs  Haspengouw, la Hesbaye liĆ©geoise en het Pajottenland opleverde. Dat krijg je dus als je netjes tussen beide ouders inwoont ;-)Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Julie Badisco (@chezmademoisellejulie) opVerder werd hier nog steeds duchtig van Hello Fresh met een scheut takeaway of aluminium bakje in de oven gedaan, en was ook de eerste barbecue van het seizoen een feit.
Tegelijk bedacht ik me dat ik tien jaar geleden in een middeleeuws kostuum van Huis Baeyens meeliep in de Ros Beiaardommegang in Dendermonde (die dit jaar om begrijpelijke redenen niet kon doorgaan), en dat ik heel veel zin heb om deze zomer nog eens te gaan kajakken, als er genoeg water staat natuurlijk. Met dank aan Sophie WilmĆØs voor de tip.Geen buitensporige activiteiten dus in mei (bij wie wel?), maar dat vind ik niet erg. Nu de bubbels groter worden en de horeca terug opstart, waag ik me komende week waarschijnlijk aan mijn eerste cafƩ- of restaurantbezoek in drie maanden. Ik kijk er erg naar uit (want uitgebreid sociaal contact begon ik toch wat te missen), maar vraag me wel af hoe het zal 'aanvoelen', zo'n steriele omgeving met blinkend bestek en handgel Ơ volontƩ.

Tot nu toe kan ik dit simpele leventje nog altijd smaken en neem ik me voor om mijn agenda de komende weken niet meteen vol te knallen. Rustig terug eens komen piepen, dat wel, maar tegelijk nog wat blijven genieten van de deugddoende ontprikkeling. Een hele zomer lang, als 't even kan.

Hoe is mei bij jullie verlopen?

0 Comments