Oe is 't? // Juli + augustus

instagram.com/chezmademoisellejulie

3 hittegolven, 28 muggen en 67 liter zweet (allez, zo voelde het toch): dat was zomer 2019. Een periode die heel wat mooie plaatjes opleverde: hieronder toon ik je mijn favorieten!

FÊTE NATIONALE
Op 21 juli trokken we naar de Citroën-expo in Autoworld aan het Jubelpark. Een gewaagde keuze wel, Franse auto's gaan kijken op de nationale feestdag :-) Cilinderinhoud en pk's kunnen me doorgaans weinig boeien, maar design doorheen de jaren des te meer.


Klein applaus trouwens voor mijn mama die zich tot expert van de dag ontpopte en moeiteloos alle modellen uit de jaren zestig en zeventig uit het hoofd bleek te kennen ('Maar nee gij, dat is geen GS maar een AMI6!'). Duidelijk afkomstig uit een Citroëngezin ;-)

HITTEGOLF X 3


Op weerkundig vlak vond ik het een beetje een rare zomer: drie keer werd het snikheet, maar daartussen voelde het soms eerder herfstig aan. Geen kans op temperatuurmatige verveling dus. Daardoor hebben we dit jaar een pak minder op ons terras gezeten, maar het binnen wel extra gezellig gemaakt. En vrolijk een nieuwe zetel voor in de living besteld. Laat de herfst maar komen!


Bon ja, verkoeling zoeken was op sommige dagen écht wel belangrijk ;-)

MIDDELPUNT VAN HET LAND


Omdat ik gek ben op absurde plaatsen, liet ik me midden augustus leiden door de Belgische geografie om een nieuwe hotspot te ontdekken: het middelpunt van het land in Walhain, astemblief! Buiten een zeer bescheiden monument viel er absoluut niets te zien of te beleven, maar net dat maakt het geweldig. Ik deel mijn bevindingen binnenkort nog wel in een aparte blogpost.

GOOD TIMES ROLLIN'


De zomer is ook de ideale periode voor wat familiale activiteit: bowling met aansluitend mosseldiner als laat vaderdagcadeau (cadeaus spreiden over het jaar, altijd handig). De twee kleinste ukken van de familie deden niet alleen vrolijk mee, maar hebben ons nog eens vakkundig afgedroogd ook. Allemaal dankzij de bumpers die ze voor de goot kregen, puh :-)

Minstens één keer per jaar probeer ik mijn haat-liefdeverhouding met de Belgische kust te voeden. Dit jaar ging ik all the way door op een snikhete zondag in augustus de trein richting Oostende te nemen. Door een personenongeval tussen Brugge en Oostende belandden we uiteindelijk in Blankenberge, waar we na een garnaalkroket of twee op de tram richting De Haan stapten voor een heerlijke voeten-in-het-waterwandeling langs de branding. Je ziet het: alle ingrediënten waren daar, ik kan er weer tegen voor een jaar.


Ook ons mama had haar moederdagcadeau nog tegoed (ja, we zijn voorspelbaar), wat we eind augustus gefikst hebben met een portie railbike langs de Molignée. Het type activiteit dat de afgelopen 20 jaar nog niks veranderd is, wat meteen ook de reden was waarom we graag nog eens terug wilden. Rustig pedaleren onder een heerlijke zomerzon (hoewel de heenweg behoorlijk vals plat was, hijg ende puf), een beetje rondkijken en onderweg stoppen voor een Maredsous: een absolute winnaar in de categorie 'simpel maar goed'.

Intussen is ook september al flink gevorderd, maar daarover later meer. Ik wacht intussen met m'n tv-dekentje onder de arm op de nieuwe zetel, erg benieuwd naar wat de herfst zal brengen. Zet de chauffage al maar aan!

0 Comments