Belgique, c'est chique // Leuven Hotel Day


Ik ga graag op hotel. De internationale sfeer, de zachte lakentjes waar je je onder vleit na een laatste cocktail in de bar, steeds iemand tot je dienst als je iets nodig hebt, en room service, aaaaaaaaaah, room service! Jammer dat de meeste mensen (ook ik) enkel op hotel gaan wanneer ze aan het reizen zijn of ergens hebben afgesproken voor het werk. En da's best zonde, want meestal liggen er in je omgeving zoveel hotels binnen handbereik dat een klein stapje over de drempel je meteen naar een andere wereld leidt.

Daarom was ik zeer enthousiast toen ik hoorde dat Visit Leuven op 2 juni een heuse Leuven Hotel Day organiseert: die dag gooien de Leuvense hotels hun deuren open voor de Leuvenaars zelf (en Tienenaren en Aarschottenaren, en alles wat daartussen zit ;-) ). Dat de mensen van Visit Leuven zelfs zo vriendelijk waren om mij samen met een aantal andere bloggers uit te nodigen voor een heuse sneak peak, maakte mijn enthousiasme alleen maar groter. O ja, er was ook eten bij ;-)

Het werd een interessante tocht die me in sneltempo langs The Fourth, Novotel en Park Inn by Radisson bracht. Waarom jij deze hotels op 2 juni ook een bezoekje moet brengen, lees je hieronder. Ready, set, go!Zonder twijfel een van de meest elegante hotels die Leuven rijk is. Een subtiele mix van hightech, service en stijl, zonder in een van die richtingen te overdrijven. Als ze ergens weten hoe ze de zaken moeten balanceren, dan is het wel bij The Fourth.


Heerlijk lunchen of dineren kan je trouwens bij Tafelrond. Vorige zomer werd dit gastronomische restaurant omgevormd tot een verfijnde brasserie, en dat blijkt - terecht - een schot in de roos. Heerlijk herkenbare creaties van Kwinten De Paepe en Wouter Cornet, die je zonder poespas maar mét oog voor detail en kwaliteit worden geserveerd. Het type eten waar je mij altijd plezier mee kan doen, getuige de schitterende tonijn teriyaki en kabeljauw met spinazie waar ik nog steeds van aan het nagenieten ben.
Een vaste waarde waar de supersympathieke crew je met de smile ontvangt. Spitsvondige details doorheen het hele hotel (ik blijf de 'skip rope, not meals' zalig vinden) die je meteen een thuisgevoel geven, terwijl de Handy Smartphone (je vindt 'm op elke kamer) je aanmoedigt om de stad te gaan verkennen. Wil je lekker in je kamer blijven? Geen probleem, via de Handy Smartphone kan je ook makkelijk room service bestellen. Handig jong, zo'n high tech travelbuddy!


Fan van kosmopolitische vibes en adembenemende panorama's? Spring dan zeker eens binnen bij Park Inn! Dit is het type hotel dat je meteen naar New York of Londen katapulteert zonder in te boeten aan sfeer of charme. Want net als je er helemaal van overtuigd bent dat je je in een wereldstad bevindt, spot je de bijenkasten op het platte dak waarmee Park Inn z'n steentje wil bijdragen aan de duurzame productie van stadshoning. Best of both worlds, heet dat dan.


En dan bereik je de achtste verdieping... waar je je blijft vergapen aan de steegjes in Kessel-Lo, het machtige station en de torens in downtown Leuven. Het is misschien geen Rockefeller Center of Empire State Building, maar biedt wel een boeiende blik op plekken waar je zo vaak komt, maar zelden bij stilstaat. Alleen al naar het contrast tussen het groene Kessel-Lo en het statige Leuven-centrum kan ik uren blijven kijken. Zeker dat uitzicht eens gaan checken dus!


Had ik al gezegd dat er af en toe ook iets te eten viel? :-) Deze succulente signature burger in het RBG Restaurant was letterlijk om duimen en vingers van af te likken, en zo'n frietje doppen in wat mayonaise, wie houdt daar nu niet van? Een mooie afsluiter van een goedgevulde dag, die me zeer tevreden naar huis deed rollen.


Wil je graag zelf op verkenning in de Leuvense hotels? Kom dan zeker naar de Leuven Hotel Day op 2 juni, de rode loper ligt al voor je klaar! Meer info op de website van Visit Leuven en op Facebook.

0 Comments