Oe is 't? // Maart + April

instagram.com/chezmademoisellejulie

Weet je nog, die zonnige dagen in maart en april die je plots naar short en sandalen deden grijpen? Nu de lente het terug wat laat afweten lijkt dat een zeer ver verleden, maar geen nood, de zon komt wel terug. Intussen blik ik met plezier terug op een heerlijke start van de lente, kijk maar mee!

BABYSITTEN VOOR BEGINNERS


Ik kreeg de eer om m'n metekindje Viktor een dag lang te entertainen (of hij mij?), een heel interessante ervaring. De aandachtspanne van een 18-maander blijkt nog behoorlijk kort, zo leerde ik, zijn fascinatie voor de inhoud van plantenbakken des te groter. Dat kinder-tv een zalige uitvinding is hoor je mij vanaf nu niet meer ontkennen, zeker omdat die dingen dankzij de fruitsapjes in beeld zelfs nog educatief verantwoord zijn en al :-) Iedereen tevreden!

AFTERWORKWALKING


Aan het eind van de winter nam ik me voor om af en toe te gaan wandelen na het werk, want in april alvast prima gelukt is. Zoals ik verwachtte/hoopte blijk ik in een enorm groene omgeving te werken, die gewoon om verkenning vráágt. Hebben alvast geen geheimen meer voor mij: het park van Woluwe, Bosvoorde, het Zoniënwoud en... het koninklijk paleis. Want af en toe zo'n cliché-selfie nemen hoort er gewoon bij :-) Hopelijk komen er nog wat mooie dagen aan in mei, want dit wil ik dolgraag blijven doen.

BIM BAM BLOESEMS


Het was Pasen, het was een lang weekend, er was zon en er waren bloesems. Omdat ik binnenblijven echt zonde vond, heb ik het hele weekend lang op terrassen, in het groen en op mijn fiets doorgebracht. Nooit gedacht dat ik het zou zeggen (of toch niet voor ik matchende regenjassen zou kopen met mijn lief), maar ik begin wandelen en fietsen steeds leuker te vinden. Misschien lig ik gewoon een beetje voor op mijn leeftijd, 't zal dat zijn :-)

SHOOT 'M UP


Na de lieflijke taferelen tussen bloemetjes en glooiende landschappen, zocht ik het weekend nadien het andere uiteinde van het activiteitenspectrum op: schieten in Bauffe! Niet iets waar ik spontaan aan zou denken, maar als verjaardagscadeau voor onze pa vonden we dit toch behoorlijk origineel. En omdat je een jarige moeilijk alleen op pad kan sturen, offerden we ons met plezier op om hem gezelschap te houden.

Een heel unieke ervaring, maar wel eentje die me nogal uit mijn lood sloeg (pun intended). Het explosieve karakter (haha, nog een woordspeling) van de activiteit, het gewicht van zo'n karabijn, het lawaai, de terugslag bij het afvuren,... het doet wat met een mens. Dus, o verrassing, voor een mak lam als ik is schieten niet meteen de ideale activiteit, maar als je houdt van precisiewerk en graag wat woede wil afreageren (zie het als een soort van bowling op speed) ben je in Bauffe aan het juiste adres.

O, en die Petrus Aged Pale met asperges rechtsonder in beeld kreeg ik als beloning na het schieten, bij De Heeren van Liedekercke. Een terechte vaste waarde in de bierwereld, want foodpairing van de bovenste plank. Zeker eens gaan eten als je in de buurt bent!

Mei is intussen ook goed op gang, en ik kan je alvast vertellen dat ik al een aantal leuke zaken beleefd heb. Iets met hotels in Leuven, onder andere. Maar daarover later meer.

0 Comments