Oe is 't? // September + Oktober

instagram.com/chezmademoisellejulie

Bij deze is het officieel: de nazomer is mijn favoriete seizoen. Zeker als je zo'n twee mooie maanden te beurt vallen, vol smaak, kleur en zon. Kijk maar mee naar mijn favoriete momenten van september en oktober, in deze heerlijke indian summer-editie van Oe is 't?

BLIJVEN GAAN


Na een goeie vier maanden (voor mij soms iets te warme) zomer er nog twee uitlopers mogen bijkletsen, heerlijk toch? Kwispelend als een dartele puppy wijdde ik de indian summer in op ons terras, mét aangepaste weekendlectuur.

OP VADROUILLE


In een eerdere blogpost liet ik me al lyrisch uit over onze reis naar Zwitserland. Je mag dan wel platzak terug naar huis keren, het stel stevig opgeladen batterijen krijg je er gratis en voor niets bij. Wel jammer dat vakanties altijd zo snel voorbij zijn.Als er trouwens één ding is dat ik heb onthouden na mijn rondreis in de bergen: 'meer naar buiten gaan'. Want buitenlucht, da's altijd een goed idee. Is het niet om aan de conditie te werken, dan zorgt het wel voor een leeg hoofd en wat vitamine D of zo.

Enfin, zo gezegd, zo gedaan.

BOSWANDELWALHALLA


Begin oktober trok ik met een vriendin het Zoniënwoud in, op zoek naar zoveel mogelijk herfstkleuren en -geuren. Drie bescheiden paddenstoelen later stelden we vast dat we nog een tikje te vroeg waren voor het opperste herfstgeweld, maar dat kon de pret allerminst drukken. We beleefden een zalige namiddag, konden rustig bijkletsen en trakteerden onszelf na afloop - o verrassing - op een taartje. Simpel, maar o zo goed.

ROW YOUR BOAT


Nog eentje in de categorie 'geslaagde buitenactiviteiten': de afvaart van de Lesse in zo'n typische blauwe kajak. Extreem veel geluk gehad met het weer en het waterpeil, en jawel, aardig beginnende herfstkleuren kunnen spotten. Hier lees je het uitgebreide verslag.


VIGNOBLES & DECOUVERTES


En toen kwam de tweedaagse incentive met het werk, recht de champagnestreek in. Ik vond het op voorhand spannend afwachten, want wat als die ene collega na drie glazen champagne opeens heel raar begint te doen? Of wat als je zelf een reeks stomme dingen uitkraamt die toevallig op foto of video worden vastgelegd? Twee dagen lang degusteren en dineren in een professioneel kader: een lichtjes vergiftigd geschenk leek me dat.


Gelukkig bleek allemaal best mee te vallen. Ja, na drie glazen champagne werden er gekke dingen gezegd en ja, ik heb daar toe bijgedragen, maar what happens in Reims, stays in Reims en al. Uiteindelijk is dat allemaal ter bevordering van de werksfeer, een missie waar we zonder twijfel glansrijk in geslaagd zijn.
Tijdens de fotozoektocht op dag 2 heb ik zelfs vrijwillig geposeerd met droge saucissen op de achtergrond. Ge ziet, qua sfeer zat het best goed.


DAN TOCH HERFST?


Zot hoe het eind oktober opeens zo frisjes is geworden. Afscheid nemen van die heerlijke temperaturen doet altijd wat pijn, maar gelukkig bieden ovenschotels bakken troost. Hier zie je mijn mac & cheese met pompoen en bieslook, een nieuwe klassieker in wording. Herfstiger kan haast niet, als je 't mij vraagt.

Hopelijk laat de zon zich ook in november af en toe nog eens zien, dan kunnen we nadien met een vrolijk gemoed de kerstgekte induiken. Maar voor dat zover is komen er eerst nog wat wandelingen en looptoertjes aan te pas (want: buitenactiviteiten), wat uiteraard rijkelijk gecompenseerd wordt door het betere culinaire werk. Yin en yang, kinderen, yin en yang.

0 Comments