Oe is 't? // Juli + Augustus

instagram.com/chezmademoisellejulie

En zoef, daar ging de zomervakantie voorbij! Enfin, 'vakantie' is een groot woord, maar zelfs al liggen de jaren van twee maanden zonder school mijlenver achter mij, toch blijft 'de grote vakantie' een begrip waarop ook ik mijn klokje richt. Wat meteen het perfecte voer biedt voor een overzicht in tekst en beeld. Wat een efficiëntie zeg!

MINIVAKANTIE VOOR MAXI PRET


Midden juli had ik een aantal dagen verlof, wat mij naar de leukste uithoeken van het land bracht. Hoera voor flaneren in Nieuwpoort, veel te dure kebabs naar binnen werken op het HAP Foodtruckfestival (knappe decoratie wel) en hiken in de Oostkantons langs de Baraque Michel. België een saai land? Ik dacht het niet!

HITTEGOLF GALORE


Dat de zomer van 2018 dankzij z'n extreme temperaturen de annalen ingaat als 'legendarisch' lijkt me vrij duidelijk, al zou een WK-overwinning van de Rode Duivels het geheel nog net iets meer cachet gegeven hebben. Niet dat ik extreem hard wakker lag van het voetbal, maar het leek me wel geestig om na Lucien Van Impes zomer van 1976 een mooie aanvulling te hebben in de geschiedenisboeken. Helaas pindakaas, dat wordt nog 100 jaar leuteren over een zomer van eeuwen geleden, alsof we er zelf bij waren :-)

Qua warmte was 2018 in elk geval duchtige concurrentie voor 1976. Zelf had ik er weinig last van omdat ik het gros van mijn dagen in geaircode omgevingen doorbracht, maar mijn loopschoenen lagen wel geregeld te wenen in hun hoek. Wandelen en skeeleren heb ik een paar keer gedaan, maar mijn buikvet maakt me intussen duidelijk dat het genoeg geweest is met de wijntjes en de chipskes. Terug in het gareel dus, hop hop!

CHARLEROI: PLACE TO C?En toen zaten we opeens in Charleroi. Qué?

Wel, we zouden midden augustus gaan kajakken op de Lesse en er ter voorbereiding een hotelovernachting tegenaan smijten. Toerist in eigen land, weetjewel. Omdat de meeste keten in Dinant en Namen volzet waren en omdat mijn schoonzus een mooi prijsje kon regelen bij Novotel Charleroi (tof hotel jongens, allen daarheen!), was de keuze rap gemaakt. Zelfs toen het kajakken geannuleerd werd wegens bedroevend weinig water in de Lesse, zetten we dapper door. En het moet gezegd: een heel weekend Charleroi op vrijwillige basis klinkt veel erger dan het is. Ik schrijf er bij gelegenheid wel eens een blogpost over.

NOSTALGIE EN JARIGE MOEDERS


Midden augustus was mijn mama jarig, wat haar de perfecte gelegenheid bood om aan het feesten te slaan rond de Zepposmolen. Want nieuwe voordeuren, die moet je vieren. Daags nadien trakteerden we haar op een geleid bezoek in het Atomium, wat we gezien hetzelfde bouwjaar van beide monumenten (sorry ma, binnenkopper) symbolisch helemaal top vonden. Zij ook, had ik de indruk, dus iedereen content :-)


Kijk, zie haar eens blinken met haar kleinzoon! Toffe tijdelijke expo over Magritte trouwens ;-)

HIPSTERS IN DA HOUSE


Na jaren aan een veel te kleine livingtafel vonden we het hoog tijd voor het echte werk. We vreesden voor gigantisch veel keuzestress bij het zoeken naar een geschikt model, maar gelukkig kwamen we al snel bij Belgian Wood Design uit, waardoor de zaak rap beklonken was. Want iemand die zijn tafels naar bieren vernoemt kan toch niet anders dan een sympathieke mens zijn? Wij dus zeer blij met onze Karmeliet!


Hier nog even de tafel in detail, afgewerkt met koffie en pannenkoekenplant om extra hipsterpunten te scoren.

#THUISINTIENEN


De aandachtige lezer heeft ongetwijfeld opgemerkt dat ik de afgelopen twee maanden het land niet verlaten heb, wat voor iemand die 'Belgique, c'est chique' haast tot levensmotto uitroept natuurlijk geen enkel probleem is. Ik ben zeer blij dat ik afgelopen zomer weer wat uithoeken van het land heb verkend, maar ben vaak nog blijer als ik maar een paar minuten moet stappen om pret te beleven. Zoals tijdens deze afterwork in Tienen, waar ik van een heerlijke aperitiefje in de zon genoot. Toen de beats iets te hard werden zijn we wel naar andere oorden verhuisd, maar als start van de avond vond ik het helemaal prima.

Intussen is het september, een van mijn favoriete maanden van het jaar. Dat is deze keer niet anders, zeker omdat ik binnenkort twee weken vakantie heb, waarvan ik een groot deel in Zwitserland ga doorbrengen. Raclette eten met zicht op bergen en meren terwijl de rest van de bevolking zich vastrijdt op de E40: ik zou liegen als ik zei dat ik dat een erge gedachte vind. Elk z'n beurt om te vakantiespammen, niet? ;-)

0 Comments