Oe is 't? // Juni

instagram.com/chezmademoisellejulie

Het is bijna midden juli en ik schrijf een overzicht van juni: dan weet je dat het wat druk is geweest. Maar dankzij het fotografisch geheugen van mezelf en mijn telefoon kan ik de voorbije weken gelukkig in een mum van tijd reconstrueren. Tof jong, zo van die technologie en al.

Ontdek hieronder mijn parels van juni!

SOEP MET BAVET


Het begint een beetje zotjes te worden in de Tiensestraat in Leuven met een belachelijk hoge concentratie hipsterzaken op een strook van nog geen 500 meter, maar nieuwsgierig als ik ben test ik er af en toe eentje uit, speciaal voor jullie. Mijn laatste passage betreft ramen bar Umamido, waarvan ik de Brusselse vestiging al eerder bezocht. Vette, zoute soep met dikke brokken: je moet er voor zijn, maar ik vind dat dus geweldig lekker. De bavet die ik omgord kreeg was allesbehalve overbodige luxe, de stokjes bij de soep dan weer wel. Mes, vork en een lepel: alleen op die manier lukt het mij om die kom leeg te krijgen. Zeker eens binnenspringen als je in de buurt bent dus. De krappe en lawaaierige omgeving moet je er wel even bijnemen.

GOUDEN CAROLUS MET ONGLET DE VEAU (of was het omgekeerd?)


Omdat één kom soep wat weinig is om tegemoet te komen aan mijn maandelijkse culinaire verwachtingen, werd er ook nog wat exquiser werk tegenaan gegooid: een menu met bijpassende bieren in De Gebrande Winning in Sint-Truiden. Sinds dit jaar het beste bierrestaurant van België, waarmee het eeuwige kampioen De Heeren van Liedekercke van de troon heeft gestoot. Gelukkig trek ik me van rankings niet te veel aan in mijn vrije tijd, waardoor ik me kortstondig in de zevende hemel waande daar op het terras van De Gebrande Winning. Bierliefhebbers en gastronomische vrienden: u weet waarheen!

SCHOOL'S OUT


Het beweegt en bloeit in Tienen. Mondjesmaat en op 't gemak, dat wel, maar zelfs een blinde kan zien dat bottom-up initiatieven er prima gedijen. Zoals het Oud College: een resem pop-up bars en winkels, samen met een strandbar op en rond de speelplaats van een voormalige school. Heel laagdrempelig en erg inspirerend, en vooral ideaal voor lange zomeravonden!

FAMILY AFFAIRS


Het wordt stilaan een gewoonte: telkens ik een actie verricht met een kind worden er spontaan fototoestellen bovengehaald. Iets met 'zeldzame gebeurtenissen vastleggen' of zo. Dit bescheiden familieportret toont dat opa, vader en meter van kleine Viktor het heel erg naar hun zin hadden tijdens het poseren. Viktor zelf... ach ja, die krijgt de smaak nog wel te pakken :-)

ALL WORK, NO PLAY


Juni was best wel hard, zoals vaak eigenlijk. Flink wat dingen die nog af moeten voor de zomer, afkicken van de lange weekends in mei en een algemeen energiepeil dat de dieperik begint in te gaan: elk jaar opnieuw is het flink doorbijten. Maar kijk, ondertussen is het juli, wat ik gelukkig merk aan de minder gevulde straten, treinen en mailboxen. Een beetje rust? Dat lijkt me wel wat ja.

Geniet van jullie zomer! En wat je ook doet: genoeg drinken en je tijdig insmeren he ;-)

0 Comments