Oe is 't? // Mei

instagram.com/chezmademoisellejulie

Mei blijft een van de toffere maanden van het jaar, vind ik. Mooie lentedagen, straten en pleinen die terug gonzen van activiteit en een lang weekend hier of daar: ook deze keer liet ik het me prima welgevallen.

BEER O'CLOCK


Ik schreef het hier al: begin mei genoot ik van een heerlijk culinair dagje met bier als rode draad. Eerst het concept beer & brunch testen onder een heerlijke lentezon en daarna wat dollen in de Brouwerij van Wilderen. Het zorgde voor flink wat kilometers op de teller, maar tegelijk ook voor massa's pret. Mooie start van de maand!

KNOSSOS IN TIENEN


Op zondagen waag ik me graag aan een looptochtje in mijn achtertuin, maar van zodra het kwik boven de 20 graden klimt en de zon op mijn bol brandt zoek ik mijn toevlucht tot andere vormen van lichaamsbeweging. Kwestie van nog een beetje ordentelijk en niet geheel rood aangelopen thuis te komen. Daarom haalde ik onlangs mijn oude Norta nog eens van stal (20 jaar oud intussen, woehoe) en pedaleerde ik richting Hoegaarden en terug, met een klein fotomoment aan de Paterskerk in Tienen als afsluiter. Als een retourtje Knossos er niet meteen inzit is dit toch een waardig alternatief, vind je niet?

GO GO, TEAM BADISCO!

© Peter De Jaeger

Tijdens het Hemelvaartweekend was het gelukkig wél prima loopweer, wat resulteerde in een samenscholing van deze malle bende op de Denderloop in Liedekerke. Een heuse aanrader trouwens, deelnemen aan een jogging met je familie, want het bespaart je gelijk de zoektocht naar een passende groepsnaam. Go go, Team Badisco! ;-)

MASTERS IN MEDIA

Midden mei belandde ik op de uitreiking van de AMMA's, de Annual Master in Media Awards. Heel tof dat mijn collega's van het CIM een award in ontvangst mochten nemen voor hun vakkundig uitgevoerde mediaonderzoek, iets minder tof dat de hele delegatie feestneuzen onverwacht op het podium geduwd werd, mezelf inbegrepen. Maar kijk, mooie photobombing van mijn kant en groot jolijt (inwendig dan toch) bij mijn collega's, dus iedereen content. 't Is daar trouwens nogal a man's world, maar ik probeer er zo goed als mogelijk mijn... wel ja... mannetje te staan.

NAAR DARDENNEN


Op familieweekend naar de Ardennen: nog nooit gedaan, maar voor alles een eerste keer. Tenminste, dat is wat mijn broer en ik vorige zomer dachten toen we op zoek waren naar een geschikt verjaardagscadeau voor mijn moeder :-) Belofte maakt schuld, en dus belandden we met een bont gezelschap in Gimnée in provincie Namen, dicht bij de Franse grens. Zelfs zo dicht bij de grens dat we de laatste dag de oversteek waagden richting Givet in Noord-Frankrijk. Kwestie van deze Belgiëfan toch even in het buitenland te droppen. Verder kan ik de regio alleen maar aanraden: glooiende groene heuvels, bieren en kazekes van Chimay en de Maas die overal gezellig tussen kronkelt. 't Schoon leven, quoi.

Tot nu toe liet de lente zich van haar mooiste kant zien, en dat smaakt zonder twijfel naar meer. Dus ben ik van plan om mooi op datzelfde elan verder te gaan in juni. Wat en hoe, dat blijkt nog wel. Hop hop, naar buiten!

0 Comments