Oe is 't? // Oktober

instagram.com/chezmademoisellejulie

Alles wat ik wenste voor oktober was zon, herfst, en een beetje rust. En jawel, missie geslaagd!

BELGIQUE, C'EST CHIQUE


Eerder deze maand lanceerde ik het idee om ons land rond te trekken en al mijn vondsten vast te leggen in woord en beeld onder de noemer 'Belgique, c'est chique'. Heel hartverwarmend om al jullie suggesties en voorstellen tot rondleiding in ontvangst te nemen, zo'n stortvloed aan leuke ideeën had ik echt niet verwacht!

Met een bezoek aan de prachtige art deco van Villa Empain leverde ik alvast mijn eerste wapenfeit in deze nieuwe blogreeks, klaar om de rest van ons land vol enthousiasme te veroveren. Een verkenning van Gent onder deskundige begeleiding van Josefien staat alvast op de planning, en ook Delphine en Evi boden zich al aan als mogelijke gids van dienst. Ook een uitstap naar Deinze komt er nog aan! En Roeselare, wie weet?

CITY RUN IN TIENENSinds ik me aan eind deze zomer voornam om frequenter te gaan lopen, heb ik de smaak helemaal te pakken. Begrijp me niet verkeerd: topprestaties zitten er vooralsnog niet in en zullen naar alle waarschijnlijkheid ook nooit komen. Maar dikke fun dan weer wel, zeker tijdens loopevents. Eind oktober nam ik samen met #teambadisco deel aan de City Run in Tienen, wat ons tot de vaststelling leidde dat er véél trappen te vinden zijn in het stadscentrum. Eindelijk heb ik ook eens langs een zwembad mogen lopen zonder dat de badmeester mij tot de orde floot. Yes.

Het eindejaar belooft trouwens best druk te worden op loopvlak, met een estafetteloop, de Warmathon en de Eindejaarscorrida in Leuven op het programma. Die laatste loop ik samen met collega-blogster Evi: de ideale kroon op al ons voorbereidende loopwerk! Zin om te komen supporteren of mee te lopen? Geef dan gerust een gil.

KEMPENKUUR IN WESTERLONiets herfstigers dan uitwaaien tijdens een boswandeling en je nadien tegoed doen aan appeltaartjes, warme choco en een overdosis slagroom. Samen met een oud-collega trok ik richting Westerlo om het Merodegebied te verkennen. Wat we van het gebied en de wandelroute vonden, vertel ik je in een volgende blogpost.

BABYSITTEN VOOR BEGINNERSEind september werd ik meter van Viktor, een topkerel die ik af en toe met een bezoekje verblijd. Om z'n ouders wat ademruimte te geven, bood ik onlangs mijn diensten aan als babysit. Want 1 + 1 schijnt meer dan 2 te zijn als het over kinderen gaat, een uitdrukking die ik aan den lijve mocht ondervinden :-) Rondrijden in de Colruyt met twee kinders in de kar, mandarijntjes pellen, veiligheidsriemen vastgespen, een wakkere peuter uit z'n bed halen en zelf vechten tegen de slaap bij het geknor van dit mannetje: zeggen dat ik even moest wennen is in deze context een enorm understatement, ha ha.

FOOD FESTDat er deze maand weer lekker gegeten werd, of wat had je gedacht? Ik probeer zo veel mogelijk vers te koken (op een afhaalpizza en de ontdekking van fish&chips bij Bia Mara in Brussel na), wat vooralsnog aardig lukt. Zeker op zo'n donkere herfstavond kan ik er enorm van genieten om een nieuw recept uit te testen, te variëren met seizoensproducten en uitgebreid te tafelen. Al maar goed dat ik geregeld ga lopen zeker? ;-)

In het begin van de maand wist ik niet goed wat oktober zou brengen, maar het bleek een periode te zijn die enorm deugd deed. Genieten van zonnige en droge dagen, de tijd kunnen nemen om de dingen wat bewuster te beleven en de aftrap van een nieuw blogproject: ja, ik kan tevreden terugblikken. Op naar november!

0 Comments