Weekplog: fijne ontmoetingen en new beginnings


Ik vond het hoog tijd om jullie nog eens een inkijk te geven in mijn dagelijkse bezigheden. Niet dat die extreem spectaculair zijn, maar omdat ik er rotsvast van overtuigd ben dat schoonheid vooral in kleine dingen zit, toon ik met plezier mijn plog van de voorbije week.

MAANDAG


Maandag dartelde ik voor de laatste keer rond in de veranda, want daags nadien zou die afgebroken worden. Eigenlijk een tegennatuurlijke beslissing omdat je snoeit in je bewoonbare oppervlakte, maar omdat het in die bokaal bijna altijd snikheet of ijskoud was (behalve die maandag voor de afbraak, zo gaat dat dan), zetten we dapper door. Enfin, de werkmannen die de afbraak realiseerden toch, want na een paar uur arbeid was er in geen velden of wegen nog een glazen constructie te bespeuren.

DINSDAG


Feest in Tienen! Elk jaar, op 10/10 (heb je 'm?) komen de fiere Kweikers (= inwoners van Tienen) op straat om hun stad te vieren met een heuse Kweikersdag. Dat daarbij kosten noch moeite gespaard worden en dat er vier reuzen simultaan dansen op het stationsplein, getuigt van een enorme vindingrijkheid en een knap staaltje burgerschap. Ik kan het wel smaken, die originele vormen van samenhorigheid.

WOENSDAG


Wat ik ook kan smaken, zijn dampende kommen noedelsoep. Ik waagde me bij Umamido in Brussel aan de ramen van de chef en morste slechts een paar spatten van dat heerlijke goed op mezelf. De rest is op een manier (ik definieer niet nader dewelke) geraakt waar het moest zijn. Heerlijke comfortfood.

DONDERDAG


Het summum van cocoonen vind ik het doorbladeren van de Ikea-catalogus. Naar zetels kijken terwijl je in een zetel zit, eigenlijk is dat best meta he? Los van die filosofische beschouwing vind ik het altijd knap hoe zo'n meubelgigant er telkens opnieuw in slaagt om het dagelijkse leven tot een vorm van esthetiek te verheffen. Een fauteuil is toch niet zomaar iets om op te zitten? Nee, het is een baken van rust in je drukke bestaan. Clever gevonden en consequent toegepast: ik vind heel het Ikea-concept echt straf gedaan.

VRIJDAG


Voor je denkt dat ik opeens op trot was richting een of ander vakantieoord: bijna juist, want deze foto werd in Zoutleeuw genomen :-) Tot mijn grote schaamte was ik er nog nooit geweest, terwijl het op slechts een halfuurtje rijden van Tienen ligt. Een gezellig stadje met een mooi historisch centrum. Laat mij vijf minuten naar die gebouwen kijken, en ik voel me direct op vakantie.

ZATERDAG


Het hongerige maagje verdiende best wat aandacht deze week: hier zie je een charcuterieplank bij Spaans restaurant Caliu in Tongeren, net voor ze in een mum van tijd leeggeplunderd werd. Eigenlijk eet ik nog zelden zo'n volledige stukken vlees, maar af en toe kan dat toch eens smaken. Zeker met wat pa amb tomàquet en een lekker drankje erbij.

ZONDAG


Omdat er de afgelopen week genoeg wine & dine de revue passeerde, sloot ik zondag af met een Crodino, een alcoholvrij aperitief met een kruidige afdronk. Een prima alternatief voor het alcoholische spul, en ideaal wanneer je wil genieten van dat gezellige aperitiefmoment zonder wankele benen of een troebele blik.

Slotsom? Een zonnige, gevarieerde week, met heel wat fijne ontmoetingen en tegelijk ook de nodige rustmomenten. Van zo'n dagen kan ik enorm genieten, echt. En de quote van de week? Die komt uit Closing Time van Semisonic: 'Every new beginning comes from some other beginning's end.' En zo is het maar net. Ik kom daar later nog wel eens op terug.

0 Comments