Flashback naar de zomer van 2007

Terugblikken: ik doe het niet zo vaak, maar soms laat ik me er toch toe verleiden. Wanneer ik op een regenachtige dag mijn fotocollectie aan het ordenen ben, bijvoorbeeld. Ik opende het mapje met  titel '2007', waande me 10 jaar terug in de tijd en keek gretig naar de zomerbeelden van toen. Mijn god, wat gaat de tijd snel. Zot snel.

Zomer 2007, wat bracht jij allemaal op mijn bord? Kijk maar even mee!


Ik studeerde nog en werkte die jaren als promomeisje bij Radio 2. Een heerlijke periode die me tal van nuttige skills heeft bijgebracht, zoals het blazen en knopen van ballonnen, het opstellen van tenten en wanden en het lief en vriendelijk lachen naar mensen (kan ik nog altijd, maar je moet het wel beleefd vragen ;-)). Deze foto werd genomen op een evenement van Radio 2 Limburg met intussen wijlen Jos Ghysen, als ik het me goed herinner.


Studeren dus, met inbegrip van het naarstig proberen afwerken van een thesis. Vond ik niet makkelijk toen, eigen onderzoek verbinden aan een theoretisch kader en daar dan zinnige conclusies uit trekken. Ik hoopte dat dat in de loop der jaren makkelijker zou worden, maar helaas :-) Zot om zien ook hoe prehistorisch die laptop en gsm lijken als je kijkt door de ogen van nu.


En toen kwam die keer dat ik al doedelzakspelend op de radio belandde. De opdracht luidde 'cover een nummer uit de Afrekening op een folkinstrument', de inzet waren gratis tickets voor Dranouter en een weekend Dublin. Toen de concurrentie uit twee tin whistles en een ukelele bleek te bestaan, wist ik dat de kaarten goed lagen. En hoppa, de buit was binnen! Nogmaals dank aan gitarist C voor zijn vakkundige begeleidingswerk bij Our love is strong van The Van Jets, een nummer dat zich wonderwel perfect leende tot het betere doedelzakwerk.


Selfies nemen in de auto, dat heb ik die zomer precies ook een paar keer gedaan. Deze was op weg naar de Ardennen, geloof ik. En och ja, met die duckface zou het later nog wel goed komen.
De Tour de France, die streek in 2007 ook neer in ons land! Passage langs de kust en aankomst in Gent, of zoiets. Wij namen de gelegenheid te baat om met vlaggen en wimpels te zwaaien in Westende-Bad, waar het tijdelijk zwart zag van het volk. Verder had ik geen idee welke renners precies deelnamen aan de Ronde, maar ik had de tijd van mijn leven. Dat volstond.In september (da's ook nog zomer he) kwam er nog een reis naar Normandiƫ, waarvan ik me indrukwekkende oorlogsstranden en veel pannenkoeken herinner. En een gigantische bos haar, dat had ik toen precies ook wel.


En jawel, de zomer afsluiten deden we in Dublin! Helemaal zelf bijeen geblazen op mijn doedelzak, dus dik verdiend. Een geweldig weekend was dat, met bezoek aan The Guinness Storehouse en zakgeld om souvenirs te kopen (of een paar keer goed te gaan eten, zoals wij deden) inbegrepen. Een fototoestel scherpstellen kon ik toen nog niet echt, maar daar heb ik de jaren nadien gelukkig wat op geoefend.

Altijd confronterend wel, zo'n trip down memory lane. Aan de vooravond van het professionele leven (dat begon een jaar later), flink op weg om volwassen te worden, maar tegelijk ook nog zo zorgeloos. En dat mis ik soms wel, de jaren waarin je het gevoel hebt dat de wereld aan je voeten ligt en je alles kan worden wat je maar wil. Of kan ik dat nog altijd? :-)

0 Comments