Zonnige groetjes uit Tienen!

21 juli, tijd voor vakantie!

Ik kan het wel gebruiken, eigenlijk. De afgelopen weken op het werk waren vrij heftig, en dat hangt er toch wel wat in. Nu, elk jaar opnieuw overvalt me rond half juli een soortement zomermoeheid, dus wat dat betreft zit ik helemaal op schema. Waar ik in de lente en het begin van de zomer extreem blij ben dat het mooi weer is (BarbecueĆ«n! Naar buiten!), kan ik in juli evengoed genieten van een dag achter gesloten deuren. Het is een mooie zomerdag vandaag, en toch zit ik binnen te luisteren naar de Summer of Love 100-playlist van De Standaard (een goeike, echt waar!). En ik heb het geweldig naar mijn zin.


Meestal valt mijn zomerslaap trouwens samen met de start van het mosselseizoen. Niet dat dat iets met die mosselen op zich te maken heeft, want die vind ik heel lekker, maar van zodra de dampende kommen verschijnen weet ik wat er komen gaat: vakantie! Exact wat we de komende twee weken gaan doen. In eigen land, staycation en al.

Wat verwacht ik zoal van die staycation? Rust en alles op 't gemak vooral. Het internet wat aan de kant schuiven, de auto of trein instappen en op vadrouille gaan. Wandelen, kajakken, minigolfen,... maakt niet uit, zolang er na afloop maar een etentje aan te pas komt :-)

Ik ben heel benieuwd welk effect die staycation op mijn energiepeil en mentale huishouding zal hebben. Zou ik meer uitgerust zijn dan wanneer ik valiezen moet maken en uren onderweg ben? Of word ik binnen de kortste keren gek omdat ik geen exotische specialiteiten te zien krijg in mijn eigen kleine leefwereld? Uw reporter van dienst weet het u binnenkort te zeggen.


Eerlijk? Ik zie die twee weken Belgiƫ wel zitten. Ons huis is toch veel mooier dan eender welke chalet die we via Airbnb zouden vinden ;-) Centraal gelegen, in een rustige straat en de perfecte uitvalsbasis om de rest van het land te verkennen. Zonnige groetjes uit Tienen, en tot snel!

0 Comments