Oe is 't? // Maart

De tijd vliegt, en met de intrede van de lente lijkt alles sneller te gaan dan ooit. Zeker als de klokken naar zomeruur gaan en de maand maart daardoor een uur korter wordt. Hoewel de snelheid van de tijd waarschijnlijk gewoon in mijn hoofd zit, maar toch :-)

Maart was intens en bewogen, en tegelijk heel boeiend. Volg maar mee!

instagram.com/chezmademoisellejulie

1. Sneeuwpret


Ik schreef er al een lyrische blogpost over, maar ik herhaal het graag nog een keer: ik vind skiƫn echt enorm plezant. Over mijn beweegredenen en argumentatie ga ik niet opnieuw uitweiden, maar weet dat ik het begin maart geweldig naar mijn zin had in Val Di Sole.

2. Lente in 't land!


Halfweg maart moest ik voor het werk een presentatie geven in Antwerpen. Proper kleedje aan, schoenen nog eens opgeblonken, je kent het wel. En een klein beetje zenuwen, dat hoort er nu eenmaal ook bij. Daarom dat ik mezelf na afloop met plezier op een ijsje trakteerde. De lente inzetten voor de Hilton in 't Stad: ik denk dat het slechter kan.

3. De 3 Wijzen


Meer dan 20 jaar geleden gingen we ooit naar een opname van De 3 Wijzen kijken in het plaatselijke cultureel centrum, een avond waarvan ik me vooral Chris Van den Durpel als publieksopwarmer en een pakje Grills na afloop in de cafetaria herinner. Maar zoals je ziet komt alles terug, en maken de Wijzen binnenkort terug hun opwachting op den teevee. Wij kregen alvast de kerstaflevering (!) en een specialleke met oude rotten Jacques Vermeire, Gerty Christoffels en Walter Grootaers te zien. Af en toe een scheut nostalgie: ik ben daar wel voor te vinden eigenlijk.

4. Beer & food


Op uitnodiging van Annelies en Sofie van Sofie's World mocht ik mijn voetjes onder de zeer mooie tafel van Brouwerij Van Steenberge schuiven voor een heerlijk diner. Terwijl Sander-Jan Beirens supercreaties op tafel toverde, serveerde Sofie ons bijpassende bieren en een woordje uitleg over foodpairing. Een topavond waar ik binnenkort met plezier een aparte blogpost aan wijd.

5. Afscheid van de boerderij


De afgelopen maanden kon je me op dit idyllische erf vinden, maar de laatste dag van maart was tegelijk de laatste dag van mijn verblijf daarginds. Hoe mooi een omgeving ook is, als je er niet 100 procent past kan je maar beter op zoek gaan naar een alternatief. Daarom keer ik vanaf half april terug naar mijn vertrouwde VUB-campus, om studenten wegwijs te maken in het internationaliseringsaanbod van de faculteit letteren. Een heuse switch, maar wel een waar ik heel erg naar uitkijk.

En nu? Vakantie!

0 Comments