Oe is 't? // Augustus

Hee, 1 september is al gepasseerd! Opeens zag ik overal pennenzakken en boekentassen opduiken, dus bedacht ik me dat het hoog tijd werd voor een overzicht van augustus. Bij deze!

instagram.com/chezmademoisellejulie

Dit is wat augustus allemaal aan mijn deurtje bracht:

1. Luchtballonnen


Geen zomer zonder luchtballonnen. Warme augustusavonden, een gouden zonsondergang, en dan opeens.... sssssssshhhhhhhhhhtttttt... dat typische geluid van een overvliegende luchtballon. Opeens begreep ik ook waarom alle honden in de straat aan het blaffen waren :-)

Ooit wil ik dat zelf wel eens doen eigenlijk, zo'n ballonvaart. Naar 't schijnt is dat zeer rustgevend en levert het een geweldige inkijk in de Vlaamsche koterij. Alleen al daarvoor doen we het natuurlijk.

2. Mosselen


Dit heeft niet veel verdere uitleg nodig: zet een kom dampende mosselen voor mijn neus, schep wat frietjes op mijn bord, serveer er een frisse wijn bij en voilà, mijn zomer is compleet. Dat ik daarvoor nog altijd naar De Spanuit in Schepdaal rij klinkt allicht vreemd, maar ik vind het daar tof. En dat is volgens mij zeker een ommetje waard.

3. Het Ibiza van Hasselt


En toen stond ik opeens gin-tonics te drinken aan het Westpunt in Hasselt, daar waar de mensen verdomd goed weten hoe ze een stijlvol feest in elkaar moeten boksen. Een trouwpartij, een DJ in duo met een saxofonist en een zalig zomerzonnetje: echt, Ibiza jong!

4. Verse kindertjes


Augustus bracht ook verse kindertjes op de wereld, die hun komst niet met traditionele suikerbonen maar met cactussen vieren. Geweldig vind ik dat. Alleen nog wat oefenen met het water geven, want anders kan dat kind zijn uitgedeelde plant binnenkort al niet meer komen bewonderen. Tja, zorgen voor een levend wezen: ik denk dat ik het beter aan anderen overlaat :-)

5. Geuze en doedelzakken in het Pajottenland


Als meisje uit het Pajottenland keer ik met plezier terug naar mijn roots, zeker wanneer dat op zonnige zondagen is. Voeg daar nog wat geuze en doedelzakken aan toe, en voor je het weet huppel ik dartel rond en moet ik de neiging onderdrukken om madelieven in mijn haar te steken. 't Is misschien wat cliché, maar daar aan dat kerkje in Sint-Anna-Pede komen al die ingrediënten perfect tot hun recht (behalve dan die madelieven, maar dat hadden jullie wel door). Het ideale recept voor een mooie zomerdag.

Ik stel voor dat we nog even doorgaan met die zomer, want ik vind 'm veel te plezant om er nu al afscheid van te nemen. September, ben je er klaar voor?

0 Comments