10 dingen die ik deze zomer leerde

Toen ik vanochtend de dauw van mijn autospiegels veegde en de verwarming even inschakelde om mijn nog wakker wordende lijf zachtjes in roulatie te laten komen, besefte ik dat de herfst onmiskenbaar zijn intrede heeft gedaan. Een geweldig seizoen vind ik dat, met de mooiste gouden gloed en gezelligste avonden die je je kan inbeelden. Maar voor we volop de dekentjes en bodywarmers (draagt iemand van jullie dat, eigenlijk?) uit de kast halen, wil ik de zomer graag met een krachtig handgebaar uitzwaaien.

Want dat heeft ie wel verdiend, die rakker van 2016!


Ziehier de 10 dingen die ik deze zomer leerde:

1. Geen zomer zonder mosselen. Laat dat de basisaanname zijn.

2. Het groot verlof maak je zelf. Ook al moet je overdag werken, dat betekent nog niet dat de avondlijke uren geen aandacht verdienen. Wat zeg ik: het perfecte voer om het mooie weer te maken, dat zijn ze. Datzelfde mooie weer ook op den bureau maken is natuurlijk nog beter, maar dat vraagt wel wat doorzettingsvermogen in de uitvoering.

3. Modderfestivals en rubberlaarzen zijn passé. Beach party en vouwstoelen all the way!

4. Werken tijdens de zomer valt best mee. Ik heb lang het tegenovergestelde beweerd, toen zich in mijn arbeidsomgeving rond half juli een collectieve exodus aftekende die meestal pas ergens diep in augustus eindigde. Voorzien van plantengiet- en postbedeeltaken jezelf proberen motiveren om iets nuttigs uit te vreten tijdens die periode bleek meestal een misser van formaat, maar dit jaar was anders. Tijd om dingen te bedenken, voldoende ander werkend gezelschap om mij heen en 's avonds een fris voetenbadje in mijn tuin: ik vond het prima zo.

5. Hittegolven zijn in. Doe er direct maar twee als 't kan, want op één been kunt ge niet staan.

6. Het beweegt in Tienen. Een pop-up bar, een foodtruckfestival, samenkomsten in het park, een zichzelf steeds heruitvindend Suikerrock,... Er waait duidelijk een nieuwe wind door de Tiense straten, en dat vind ik meer dan verfrissend.

7. In Hasselt weten ze al helemaal hoe ze het mooie weer moeten maken. Af en toe verlaat ik het Tiense grondgebied om even te vertoeven in een regio naar keuze. In Hasselt ontdekte ik het geweldige terras van het Westpunt, vastbesloten om er snel nog eens terug te keren.

8. Ik wil graag eens een ballonvaart maken. En ondertussen een openluchtstudie van Vlaamse koterijen en veranda's uitvoeren. Lijkt me geniaal.

9. Streekbieren for the win. Man, er zijn er veel. Nog een hoop werk om ze allemaal te proeven!

10. Veel volk aan het thuisfront. Vaak vind ik de zomer op sociaal vlak een nogal slaperige periode, omdat iedereen plots naar zonnige oorden uitzwermt en pas weken later terug opduikt. Maar dit jaar leken de thuisblijvers in de meerderheid, wat de perfecte basis vormde voor allerhande tuinpartijtjes en uitstappen. Is het de leeftijd, levensfase of een gebrek aan reisbudget? Geen idee, maar ik wist mijn zomers gezelschap enorm te appreciëren.

Conclusie? Zomer 2016 was warm en verfrissend tegelijk: een flink aantal zonnige dagen, fijne dingen op de agenda en alweer wat nieuw volk leren kennen. Eentje om in te kaderen!

En hoe zit het bij jullie, ook een goeike beleefd? Benieuwd naar jullie ultieme zomermoment van 2016!

0 Comments