Summer shots - deel 2

De zaken gaan hier hun gezapige zomers gangetje, maar dat hadden jullie ongetwijfeld al gemerkt. Ik vind dat zomers daarvoor gemaakt zijn, trouwens. Dus slof ik verder en toon ik jullie een update van de wederom zeer spannende activiteiten die ik afgelopen dagen allemaal mocht beleven.

Werk


't Is niet omdat het zomer is dat er niet gewerkt moet worden. Soms doet dat een beetje pijn, zeker wanneer de temperatuur richting 30 graden klimt. Maar verder vind ik het prima, zo'n zomers werkregime. Boterhammen eten aan de picknicktafel, foto's nemen van de bloemen, intussen een aantal nieuwe producten in de steigers zetten en hop, weer een werkdag voorbij.

Afterwork


Ziedaar het grootste voordeel aan werken tijdens de zomer: het afterworkmoment! Op een terras gaan zitten met een wijntje en intussen naar de andere pendelaars en rondstruinende toeristen kijken, ik blijf dat een fantastische hobby vinden. Enkel nog een pot nootjes erbij (hint hint, Bistro Piazza) en mijn walhalla was compleet.

Würst


Na een eerste kennismaking met de haute dog op TW Classic, waarin ik erin slaagde mijn broek én een geleende campingstoel vol te smossen, besloot ik om enkel nog Würst te eten aan een tafel in het etablissement zelf. Helaas mocht mijn jeans opnieuw een klodder saus opvangen, wat me doet overwegen om volgende keer gewoon een poncho aan te trekken als ik me nog eens aan een Bacon Béarnaise waag. Verder wel zeer lekker, die haute dogs. Zeker eens eentje proberen als je in Leuven bent.

David Gilmour


Maanden geleden kochten we kaarten voor David Gilmours concert op de Grote Markt in Tienen en verdorie, geen minuut spijt gehad van die keuze. Oké, wanneer de regen met bakken uit de lucht viel en een hoop lallende Nederlanders op mijn paraplu begon te meppen misschien heel even, maar het indrukwekkende klank- en lichtspel bij Comfortably Numb maakte zowat alles goed. Dat David Gilmour een fitbit draagt deed me jammer genoeg beseffen dat ook de groten der aarde op hun cholesterol moeten letten, maar verder vond ik dit een magistraal concert dat zowel door jong als - zeer zichtbaar - oud gesmaakt werd.

Suikerrock


David Gilmours laatste noot had amper weerklonken of ik stond al terug op die Tiense Grote Markt. Hoewel ik lange tijd niet overtuigd was om er nog een festivaldag bij te lappen, ben ik toch blij dat ik samen met een aantal andere semi-twijfelende zielen naar Suikerrock ben afgezakt. Want festivaldagen waar je geen enkele groep écht wil zien maar toch een beetje nieuwsgierig bent, dat zijn de beste. Ik onthou vooral dat Balthazar een retestrakke show speelde en dat dEUS, als de mannen in vorm zijn, de keet serieus kan doen knallen. Tweemaal boenk erop, en zo hebben we het graag.


Hier zie je vooral een man met baard en een man met jeuk, maar op de achtergrond stond wel degelijk dEUS. Feest!

En zo bereikte de zomer ondanks z'n gezapige tempo intussen al de half time. Zoals dat doorgaans gaat met zomers zijn de kommen chips en flessen wijn nooit veraf, waardoor ik me voorneem om mijn bourgondische zelf de komende dagen wat in toom te houden. Of dat gaat lukken is een groot vraagteken, maar dat augustus minstens even leuk wordt als juli, daar twijfel ik geen seconde aan.

0 Comments