Summer shots

Het zomert volop, en dat betekent dat de zaken in deze tijd van het jaar wat langzamer verlopen. Omdat ik best fan ben van dat procédé, maak ik er af en toe een foto van, zodat ik tijdens drukkere momenten vrolijk kan zeggen: 'Ah, die zomer, 't is weer goed geweest!'

Dit is de oogst van de afgelopen dagen:

Zondag = beste uitvinding ooit


Met een wijntje en een chipske het weekend uitwuiven, om er nadien weer een hele week tegenaan te kunnen: ik begin steeds meer fan te worden van dat concept. Nu nog juist mijn weekendkrant binnen datzelfde tijdbestek kunnen uitlezen en ik ben er helemaal.

Hipsteralert in Tienen


't Is echt zot hoeveel fijne initiatieven er deze zomer het leven zien in Tienen. Buurtbabbels, straatcafés, vuurwerk in de Carrefour (allez ja, op de parking he),... je moet je al heel diep begraven in je kelder om aan al dat feestgedruis te ontkomen. Het leukste concept tot nu toe vind ik Costa Komma: een pop-up bar op het pleintje voor de bib, uitgebaat door twee sympathieke kerels. Meer dan wat palletten en een mobiele toog hebben ze niet nodig om sfeer te creëren, en dat vind ik lichtjes geniaal.

Werchter-plage


Waar Rock Werchter nog ernstig te lijden had onder drassige terreinen en kil weer, baadde TW Classic in een hemelse zomerzon en in... zand. Zogezegd om zeker te zijn dat de ondergrond voldoende droog zou blijven, maar ik verdenk de organisatie ervan dat ze gewoon een beach festival wilden organiseren. Aan de veelheid handdoeken en frigoboxen te zien zou ik zeggen: missie geslaagd!

Kermis in de hel


Of hoe zeggen ze dat ook alweer, als het weer niet helemaal weet wat het wil? Intussen hoor ik in mijn omgeving vooral stellingen richting 'te warm moet het nu ook weer niet worden', waaruit ik afleid dat het intussen helemaal snor zit met die zomer.

Hipsteralert in Tienen - part 2


Net wanneer ik dacht dat het niet veel gekker zou worden dan een vindingrijke pop-up bar, belandde ik op het HAP Foodtruck Festival in Tienen. Het betreft hier een rondreizende karavaan en daardoor geen echt Tiens event, maar ik had het er helemaal naar mijn zin (lekkere Thai red curry ook). Alleen jammer dat mijn bonnetjes er zo snel doorgingen, boehoe.

Streetart


In de provincie Vlaams-Brabant kan je dankzij de expositie 'Wild Brabant' van Liedekerke tot Diest streetart spotten op onverwachte plaatsen. Tienen kreeg ook z'n schildering, die (hoe kan het ook anders?) een alternatieve kijk op suikerklontjes biedt. Straf werk van Bisser.

Game Night


Men neme een tuintafel, wat snacks en drankjes, een handvol gezelschapsspelen en voilà, instant zomerpret! Ik heb mijn hersens serieus moeten pijnigen bij deze 3D-variant op Mastermind, maar was uiteindelijk vooral blij dat ik de blokjes tijdens het spel niet te veel verwarde met de M&M's op tafel. Safety first!

Vespacruisin'


Eventjes gezwind op een Vespa springen in de buurt van Sint-Truiden: ook daar draaien we onze hand niet voor om. Een slordige 90 kilometer en een licht verbrand vel later dacht ik: moet ik meer doen! (de Vespatour he, niet dat vel laten verbranden.) Zou ik er alsnog eentje kopen om naar het werk te rijden?

Deliria


Warme zomeravonden zijn perfect om de frigo te inspecteren en drankjes te openen die al veel te lang om aandacht schreeuwen. Zoals deze Deliria. Een stevig blondje met een bittere afdronk, dat enkel door vrouwen gebrouwen wordt. Schitterend alternatief voor het kleffe fruitbier dat vrouwen doorgaans voorgeschoteld krijgen.

Zo, dat is waar ik mijn dagen zoal mee vul! Veel activiteiten in Tienen, en daar verschiet ik zelf wat van. Maar dat betekent vooral dat er hier veel te doen is deze zomer, en da's natuurlijk heel fijn. Het impliceert anderzijds ook dat mijn actieradius momenteel vrij beperkt is, maar dat fiksen we een andere keer wel weer.

Hoe verloopt jullie zomer tot nu toe? Bakken en braden op een exotisch strand, of net als ik vol pension in Costa Veranda?

0 Comments