Roadtrip-plog

Tijd om nog eens te ploggen! Dat is alweer een hele tijd geleden, om de simpele reden dat mijn leven niet dermate spannend is dat ik er dagelijks of wekelijks een fotografisch verslag van kan maken. Maar deze week lagen de kaarten anders en spendeerde ik een dag buiten de vertrouwde perimeter van mijn bureau.

Dat zo'n gebeurtenis fantastische beelden oplevert, behoeft uiteraard geen twijfel. Ahum. Kijk maar even mee waar ik zoal belandde!


Ik begon de dag met ernstige grotemensenzaken. Want als je bordjes met de naam van het bedrijf bij de parkeerplaatsen aantreft, weet je dat het menens is. Aanschouw ook mijn vintage TomTom met geïntegreerde beeldbuis. Zo vind je ze niet meer!


Na de inspanning, de ontspanning. Dat deed ik bij Sister Bean in Mechelen, waar ze overheerlijke homemade lemonade en cheese on toast serveren. Dat ik nadien mijn tong verbrandde aan de flat white vergeef ik hen, want ze serveren hun koffie in zo'n mooie dubbelwandige glazen dat enig fysiek ongemak meteen als futiliteit naar de achtergrond verdwijnt.


Kijk eens hoe mooi het is, daar aan de Mechelse Vismarkt. Ik moet beslist eens vaker naar die contreien afzakken, want het is daar betrekkelijk aangenaam. Alleen jammer dat mijn verplaatsingen voornamelijk oost-west blijken te verlopen, waardoor Mechelen zelden langs mijn route ligt. Maar toch, voornemen voor mezelf: vaker naar Mechelen gaan!


En passant glipte ik nog even de carwash binnen, wat voor mij het summum van comfort en gebruiksgemak is. Na afloop maak ik met een vod altijd wat draaiende bewegingen op een willekeurige plek van mijn carrosserie, om op die manier de valse indruk te wekken dat ik iets van auto's en hun koetswerk ken. De goede verstaander heeft uiteraard al lang door dat dat geenszins het geval is en dat ik gewoon blij ben dat ik de gas van de koppeling kan onderscheiden, om maar wat te zeggen.


Tijdens de volgende halte langs mijn route begon ik mijn stal al wat te ruiken, want ik was inmiddels op de Grote Markt in Tienen beland. Pakjes ophalen bij de post en in de bib smeken of ik mijn boek terug mee naar huis mocht nemen ondanks het overschrijden van het maximale aantal verlengingen. Wat perfect gelukt is, yes. Toch maar wat meer proberen lezen de komende tijd?


Laatste stop, en mijn all time favourite: de Carrefour. Speciaal voor jullie nam ik een foto in mijn favoriete rayon ;-)


Na afloop had ik dit wel verdiend, vond ik. Bij deze kan ik jullie de combinatie Bombay Sapphire + pink pepper tonic + korianderzaadjes van harte aanraden, zeker als je intussen een crunchy Cali roll met gebakken ajuintjes naar binnen mag smikkelen. Comfort food, maar dan stijlvol. Zie mij gaan zeg!


O, en dit kon er ook nog wel bij. Die oosterse schijven uit de Carrefour zijn trouwens heuse toppertjes, want ze doen me altijd denken aan bamikroketten uit de muur. Heb ik trouwens al gezegd dat er nooit genoeg parmezaan kan zijn in het leven?


En dan kwam dat fijne moment waarop je voldaan in de zetel neerploft en met een dag uitstel naar De Mol kijkt. Slechtste idee ooit (dat van De Mol, niet dat van de zetel), omdat je in dit digitale tijdperk onmogelijk aan vroegtijdige ontknopingen kan ontsnappen. Het doet je wel op een andere manier naar de aflevering kijken als je al op voorhand weet wie eruit ligt, maar het blijft toch een beetje sneu. En daarbij: Magda is de mol, punt uit :-)

Een productieve dag achter de rug dus, met best wat kilometers op de teller. Het was een blij weerzien met mijn bolide, die nu terug blinkend en wel op haar plekje staat. Op naar de volgende roadtrip!

0 Comments