Hé, het is oké - the thirtysomething edition

Bladen als Glamour en Flair slaan ons sinds jaar en dag om de oren met hun rubriek 'Hé, het is oké', waarin lezeressen de kans krijgen hun kleine en licht-gênante bekentenissen met de buitenwereld te delen. Je kent het wel, zo'n typische rubriek die niet extreem veel om het lijf heeft, maar die je toch leest als je 'm ziet passeren. Voilà, bekentenis nummer 1.

Daarom maak ik graag mijn eigen 'Hé, het is oké'. En omdat ik helemaal mee ben met mijn tijd, stel ik een thirtysomething edition op. Want ik moet het bekennen: sinds ik me in mijn dertiger jaren bevind, gedraag ik me soms lichtjes als een oude taart. Het perfecte moment om die zaken eens op te lijsten dus!


Wanneer je in de dertig bent, is het oké om...

... taartjes te eten op zondagnamiddag. Bijvoorbeeld met de bomma in het rusthuis, want dat is quality time in het kwadraat.

... een jas en/of paraplu mee te nemen wanneer je naar buiten gaat. Je onbezonnen jaren zijn voorbij, en als je pas van de kapper komt is het toch handig als je coiffure nog een tijdje in model blijft, niet?


... blij te worden van een lange wandeling of een simpel vakantiehuisje in Italië. Rondtrekken met de rugzak is ook leuk hoor, maar je trolley in een huurwagen gooien ook :-)

... ergens helemaal geen zin in te hebben en dat ook eerlijk te zeggen. Veel bevrijdender dan flauwe excuses verzinnen.

... te verschieten wanneer je een Game Boy of ander relikwie uit je jeugd in een museum ziet opduiken. Dat geeft vooral aan dat jij met tijdloze klassiekers bent opgegroeid :-)


... een weekend in de zetel door te brengen en je daar hoegenaamd niet voor te schamen. 't Is niet dat de hele wereld op datzelfde moment aan het dansen is hoor, dat is gewoon Facebook dat je dat laat geloven.

... niet meer mee te zijn met de recentste hits. En blij te worden wanneer je gitaarrock uit de jaren '90 op de radio hoort.

... altijd al aan morgen te denken. Nee, dat is niet saai, dat heet vooruitziendheid. En het zorgt ervoor dat de kater de dag nadien binnen de perken blijft, ahum. 


... pas aan het einde van een herhaling op tv te beseffen dat je het programma in kwestie al eens eerder zag. Een mooie vorm van efficiënte recyclage, denk ik dan.

... toe te geven dat je ook maar wat probeert. Strakke planningen? Eeeeeuuuuuuuhm...

Tot zover mijn 10 kleine dertigersbekentenissen. Herkenbaar? Welke kunnen jullie zoal verzinnen?

0 Comments