Food Bucket List Tag

Ik hou van lekker eten, dat is geen geheim. Toen ik onlangs bij Iris deze leuke Food Bucket List Tag tegenkwam liep het spreekwoordelijke water mij meteen in de mond. Onnodig te zeggen dus dat ik 'm zelf ook even wilde invullen.

De oorspronkelijke lijst komt trouwens van Pauline van Uit Pauline's Keuken, een geweldig mooie kookblog die zeker het verkennen waard is. Best wel niet doen wanneer je honger hebt, je bent gewaarschuwd :-)

Maar dus, mijn antwoorden op de vragen:

1. In welk restaurant wil je graag eten?

© across-spain.es
In het beste restaurant ter wereld, met een ongelimiteerd budget als het even kan. Een klein beetje research leert me dat El Celler De Can Roca in Girona momenteel op 1 staat, een restaurant dat gerund wordt door de gebroeders Roca en gekend staat om z'n makreel met pickles. Nu nog even in Spanje raken en dat komt helemaal in orde.

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?

Pizzadeeg. Pizza's moeten zowat het summum der comfort food zijn, en als je ze zelf maakt kan je er de ingrediënten opgooien die je het allerlekkerst vindt. Maar omdat het me zo'n gedoe lijkt om zelf pizzadeeg te maken, koop ik altijd een kant-en-klare variant. Die jammer genoeg altijd wat naar karton smaakt. Dus misschien moet ik the real deal toch maar eens proberen?

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

Hawaïaanse botervis bij de Rock 'n Fish in LA. Goddelijk, echt.

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?


Een blender. Omdat ik lange tijd dacht dat je daar alleen smoothies en gezonde drankjes mee kon maken heb ik er nooit een willen kopen, maar nu ik merk dat heel wat recepten (zowat het halve Dagelijkse Kost-arsenaal) een blender in de strijd gooien, wil ik er misschien toch wel eentje. Verse pesto, mmmmmm.

En kijk eens wat er linksonder op de Carrefourfolder staat? Misschien wordt het toch maar eens tijd om gelijk volwassen mensen zegeltjes te sparen :-)

5. Wat is je ultieme foodie wens?

Een levenslang abonnement op een sterrenrestaurant naar keuze, en altijd voorrang wanneer ik wil reserveren. Neen, ik ben niet veeleisend.

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?


In Italië. Een beetje cliché misschien, maar zo'n simpele pasta met verse ingrediënten en een wijntje erbij: dat smaakt nergens zo lekker als daar. En die vakantievilla met zwembad mag je me er ook meteen bij doen!

7. Wat wil je leren eten?

Oesters. Enfin, niet per se 'willen', maar ik vraag me nog altijd af wat er zo lekker aan is. Ik lust ze wel, maar proef vooral zout en snot. Kan iemand me uitleggen wat de bedoeling precies is? :-)

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?


Ons ma. Ze heeft ons recent een Staub aangeleverd en gaf daarbij mogelijkerwijs een lichte hint. Bij deze: moeder, 't is de moment!

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Goed afkruiden. Ik ben op goede weg, maar soms valt mijn eten toch te flets of te straf uit. Daarom: dat hemelse gevoel wanneer de kruiding perfect zit en elke hap perfect smaakt... dat wil ik ook kunnen!

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?

Een maand zonder vlees. Niet dat ik de grootste carnivoor ooit ben (een gigantische côte à l'os ga ik niet zo snel bestellen), maar toch sta ik niet altijd voldoende stil bij de ingrediënten die ik koop. 't Is dat een schelleke salami of een blok paté zo rap in uw mandje gelegd zijn he. Daarom vraag ik me wel eens af of ik het zou kunnen, zo'n maand geen vlees eten.

Zo, helemaal aan het einde geraakt, en intussen ook stevige honger gekregen! Hoe zit het met jullie keukengeheimen? Plaats een link in de comments als je de tag overneemt, dan kom ik likkebaardend kijken wat jouw antwoorden zijn. Smakelijk!

0 Comments