Belgique, c'est chique // Het MAS: stadsvernieuwing, I like!


Eindelijk: ik geraakte op de plek waar iedereen al lang geweest is. Het MAS (Museum aan de Stroom voor de liefhebbers) in Antwerpen!

Ik koos een rustige, regenachtige zaterdag om er op verkenning te gaan, en dat was ideaal. Omdat het er zo kalm was kon ik op mijn gemak rondkijken en met mijn eigen ogen vaststellen welke fijne dingen je allemaal met industrieel erfgoed kan doen. Want op een plek waar vroeger hard havenlabeur heerste, kan je nu gezellig cultuur opsnuiven en na afloop een hamburger steken of een flat white drinken. Stadsvernieuwing, I like!

Check zeker de tijdelijke expo als je naar het MAS afzakt, want die is meestal zeer de moeite waard. Momenteel loopt er eentje over Antwerpen en Istanboel als havenstad en welke verwantschap en verschillen er zoal tussen beide bestaan. Niet te technisch, en aangevuld met mooie, menselijke verhalen. Prima zo.

De vaste collectie van het MAS kon mij minder bekoren, maar als je een grote Antwerpenfan- en/of -kenner bent, vind je er ongetwijfeld je gading. En als je er toch bent is het gelijk mooi meegenomen om er even binnen te springen, niet?

Maar bovenal was ik onder de indruk van het gebouw zelf: zeer indrukwekkend, dat MAS! Ik kon me blijven vergapen aan het perfecte samenspel tussen lichtinval en constructie. En dat uitzicht over 't Stad: nice!

Geniet even mee:
Als je net als ik met schaamrood op de wangen moet toegeven dat je nog nooit in het MAS bent geweest, kan ik je alleen maar aanraden om er eens langs te gaan. De toegang tot het gebouw is zelfs helemaal gratis, enkel voor de tentoonstellingen moet je betalen.

Dus, waar wacht je nog op? Naar het panoramadak, en snel!

Meer info?
Museum aan de Stroom - MAS
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen 

2 Comments