Belgique, c'est chique // Het Vinne Zoutleeuw: schoewen ménneman!


Onlangs bracht ik een bezoek aan Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. In één woord: prachtig!

Het Vinne is een natuurlijk binnenmeer met rijke fauna en flora, een gegeven dat me in één beweging terug katapulteert naar schoolreizen uit lang vervlogen tijden, toen we met ons natgeregende invulblaadje in Het Zwin en andere natuurgebieden 'slikke' en 'schorre' op het juiste lijntje probeerden neer te pennen. Uiteraard gevolgd door de vraag of we die materie voor het examen moesten kennen.

Gelukkig ligt de tijd van schoolreizen intussen ver achter mij en kan ik vandaag gewoon uit eigen beweging naar natuurpracht gaan kijken, zonder verplichte invulblaadjes. Veel leuker, en vooral: je ziet véél meer.

Kijk maar even welk moois ik allemaal in Het Vinne aantrof:
Echt een prachtig domein, en een kleine schande dat ik het niet eerder ontdekte. Zeker voor mensen uit de regio Leuven-Hageland-Limburg ligt Het Vinne echt niet ver, en is het - dankzij het fietsnetwerk van de provincie - op een mooie dag zelfs prima met de tweewieler te bereiken.

En schoolreizen? Wel, die kan je er ook houden. Zoektochten, geocaching en zelfs sciencecaching: het kan er allemaal. Gooi dat schrijfplankje en invulblaadje dus maar snel aan de kant, trek je wandelschoenen aan en rep je naar Het Vinne, want 't is daar schoewen*!

Meer info?
Provinciedomein Het Vinne
Ossenwegstraat 70
3440 Zoutleeuw

*: mooi, schoon

3 Comments