dinsdag 3 november 2015

Oe is 't? // Oktober

Tijd om oktober uit te zwaaien! Een fijne maand, waarvan ik me vooral een heel koud begin en vervolgens een heel warm einde herinner. Zo zie je maar, weerkundige gemiddelden zeggen eigenlijk niks :-)

GEZIEN

Some Like it Hot, je weet wel, die oerklassieker met Marylin Monroe. 


Deze oude kraker uit 1959 kampeerde al een tijdje op mijn digibox en kreeg onlangs eindelijk de kans om z'n kunstjes te tonen. Een zeer simpel verhaal (iets over mannen die zich als vrouwen verkleden en daarna Marilyn Monroe tegen het lijf lopen), een paar visuele grappen en toch ook wel enkele legendarische scenes. Meer moet dat soms echt niet zijn. Poe-poe-pi-doe!

GEHOORD

Funeral van Arcade Fire.


Een album dat inmiddels al een dikke 10 jaar oud is, maar dat op die tijd wel de status van onverwoestbare klassieker heeft verworven. En terecht. Een geschift Canadees orkest dat videoclips in bossen opneemt en niet vies is van wat viool, accordeon en kerkorgel op het podium: helemaal mijn ding. En dus mag dat album dezer dagen bij wijze van herontdekking vrolijk toertjes draaien in mijn wagen. Want een nummer als Rebellion (Lies) krijg je gewoon niet kapot, zelfs niet na de honderdduizendste keer.

GEPROEFD

Alpaïde, omdat streekbieren lekker zijn.Dit zoetig bruin biertje is ideaal om thuis in de zetel te degusteren, maar bij mooie gelegenheden leent het zich ook perfect tot consumptie aan een houten chalet. Je weet wel, dat type constructie dat het hele jaar door op markten en pleinen opduikt en je daags nadien met lichte hoofdpijn laat terugblikken op een fijn event. En dat terwijl de kerstperiode nog niet eens van start gegaan is, oh boy :-)

GEROKEN

De herfst!


Zalig seizoen, zeker in combinatie met de aangename temperaturen die ons dezer dagen te beurt vallen. Alleen jammer dat de herfst in Tienen gepaard gaat met een zoete, weeë suikerbietengeur, een odeur die echte Tienenaren naar verluidt zelfs niet meer ruiken. Of toch minstens als wezenlijk onderdeel van een geslaagde herfst beschouwen. Zou ik die fase ooit bereiken?

GEVOELD

Natte voeten.


Een herfstige tuin mag dan wel heel hard uitnodigen om mooie plaatjes te maken, het vereist tegelijk ook een outfit die toch een beetje conform het seizoen is. Helaas. Na slechts een paar seconden beseften mijn tenen en ik dat het gazon toch niet meer zo droog is als in de zomer :-)

Zo, dat was oktober, een maand vol streekbieren, warme kleuren en instant gezelligheid. Als dat de toon zet voor november, ben ik zeer benieuwd naar wat volgende maand komen gaat!

5 reacties:

liese zei

natte pantoffels vind ik een heel vies gevoel! ik heb speciale "buitenloopsavatten" :-D

Lunatiek zei

Leuk overzichtje :) De geuren en kleuren van de herfst zijn echt zalig he!

Chez Julie zei

@Liese: Buitenloopsavatten klinkt als een goed plan! Alleen al omdat ik het woord 'savatten' niet ken, maar wel heel mooi vind :-) Klompen, zou dat wat zijn?
@Lunatiek: Bedankt! De herfst toont zich tot nu toe van z'n meest zalige kant, en dat vind ik zeer fijn!

falderie zei

De herfst is het seizoen dat zonder twijfel het lekkerst ruikt!

Chez Julie zei

Helemaal mee eens! De geur van pas gevallen blaadjes met een kleine suikerbietentoets erbij: dat is herfst! :-)