#boostyourpositivity: Work, life en thuiswerken

Deze week stelt #boostyourpositivity de vraag hoe je je op werkvlak zoal kan organiseren. Op tijd opstaan, de kinders vlotjes de deur uitkrijgen, 's middags gauw even gezond lunchen en intussen bergen werk verzetten, dat soort dingen. Omdat ik zelf archislecht ben in multitasken en vijf bordjes tegelijk draaiende te houden, kies ik meestal voor de strategie "één bord per keer". Daarom belicht ik in deze post graag een specifiek aspect van mijn work-lifetoestanden: het thuiswerken!


Een tijdje terug dompelde ik me onder in het full mode thuiswerken, en tot vandaag bevalt dat me nog steeds prima. Het is een kwestie van focus en zelfdiscipline, maar het feit dat je geen tijd verliest aan pendelen is een ongelooflijke zegen. Anderzijds is er zoiets als "de vloek van de cocon" en de neiging om heel de tijd gezellig binnen te blijven, zeker wanneer het buiten koud en nat is. Daarom probeer ik toch op geregelde tijdstippen mijn kop buiten te steken en wat onder de mensen te komen, want vier muren zeggen - ik spreek uit ervaring - bijzonder weinig terug. Maar kijk, hoera, ook dat buitenkomen blijkt tot dusver behoorlijk goed te lukken.

En weet je wat nog het leukste van al is aan de switch naar het thuiswerken? De bezorgdheid en het enthousiasme van anderen, echt. Want soms lijkt het alsof ik jarenlang in een slechte relatie zat en op het einde gedumpt werd door mijn lief, wat even slikken is, maar bij nader inzien ook samengaat met positieve dingen. Zoals heel wat mensen die zich zo vriendelijk en warm tonen dat ik er spontaan vapeurs van krijg. Dus, boodschap aan ieder die me al uit mijn kot is komen halen: blijf mij vooral redden, want jullie zijn enorm goed bezig!

Zo zie je maar, dat verandering van spijs soms zeer smakelijk doet eten. Dat laatste is helaas letterlijk te nemen, want mijn kookkunsten mogen er dan wel stevig op vooruitgaan, de weegschaal heeft de achtervolging met evenveel enthousiasme ingezet. Maar minder pendeltijd is meer gelegenheid om te sporten, toch? Je ziet het, work + life zijn helemaal in balans. Enfin, bijna :-)

2 Comments