Zomerweekplog: over tegenwind, Tupperware en thuiswerkpret

Af en toe documenteer ik mijn dagelijkse bezigheden met een reeks foto's die ik vervolgens als een plog (photo-log, voor de niet-ingewijden) de wereld instuur. Maar omdat ik jullie niet wil vervelen met een oersaai verhaal over alweer een drukke dag in het enorm spannende leven van Julie, bundel ik een aantal foto's in een weekplog teneinde de esthetiek van het dagelijkse leven optimaal te kunnen bezingen.

7 dagen, 7 foto's. Zo simpel is dat!

MAANDAG

De eerste dag van de week werd besteed aan naarstig accordeon-geoefen (een uitgebreid verslag daarvan vind je hier). Niet evident, die gekruiste speeltechniek. Maar kijk, de binnenkant van het instrument heeft bloemetjes, dus ik vind het allemaal prima.

DINSDAG


Op dinsdag werd de yogamat nog eens uitgerold. Kijk eens naar die pose op het scherm, en probeer je nu in te beelden hoe ik het er vanaf breng met mijn rechterbeen geplooid en mijn linkerarm gestrekt. Rollen jullie nu ook met buikkrampen van het lachen over de vloer? Juist ja. Ik denk dat ik een andere hobby ga zoeken.

WOENSDAG


Een zeer fijne dag doorgebracht in mijn home office. Met de nodige zonnepauzes in den hof. Thuiswerkdagen: ze hebben zo hun voordelen.

DONDERDAG

Terwijl een stevig onweder zich een weg baande door het land, besloot ik eventjes te schuilen in Brussel-stad totdat de zondvloed het pand had verlaten (ik moet namelijk dringend nieuwe ruitenwissers kopen voor mijn wagen, ahum). Sinds de centrale lanen van Brussel autovrij werden gemaakt was ik er niet meer geweest, een feit waar ik eindelijk verandering in wilde brengen. En zo geschiedde. Eventjes wennen wel, die picknicktafels op de Anspachlaan. Maar het ziet er alvast veelbelovend uit!

VRIJDAG


In tijden waarin het aantal thuiswerkdagen gestaag wordt opgedreven kan er nooit genoeg Tupperwarestock in de vriezer zitten, denk ik altijd. Tot mijn grote verbazing heb ik me de afgelopen tijd dan ook ontpopt tot ware hamsteraar als het op eenmansporties in bevroren vorm aankomt. Bovenstaande bak bleek na ontdooien een restant te zijn van tajine met merguez, wat lang niet slecht was. Volgende keer misschien toch maar labels op de potten plakken?

ZATERDAG


Zaterdag is gazetten en koffie, zonder uitzondering. Een onverwoestbare topcombinatie waar ik deze keer in mijn veranda van genoot, terwijl de regendruppels op het dak roffelden. Nooit gedacht dat dat zo rustgevend kon zijn.

ZONDAG


Nadat ik mijn yogamat ritueel verbrand had, haalde ik deze lieverds nog eens uit de kast. De temperatuur was wat lager dan de dagen ervoor, en de zuidwestenwind kwam opeens uit het noorden. Prima omstandigheden voor wat gehuppel langs de velden, dacht ik, hoewel ik na drie kilometer het gevoel had dat een nieuwe hittegolf zich aandiende. Hoe zeggen ze dat dan? Geleidelijk terug opbouwen?

Jullie zien het, weer een spetterende week in het bestaan van Julie, vol tegenwind, Tupperware en thuiswerkpret. En dat maakt me uiteraard zeer benieuwd naar wat komende week te bieden heeft. Ready? Set? Go!

4 Comments